Impus de la centru, Adrian Paunescu si-a intrat deja in rol si s-a afisat duminica la o sarbatoare cimpeneasca brat la brat cu ministrul finantelor, Mihai Tanasescu, liderul judetenei Hunedoara a PSD. “Vechi” si “nou”, umar la umar, intr-un partid care spune ca vrea sa se innoiasca si reformeze. Innoire cu Paunescu?

Potrivit lui Laurentiu Nistor, Adrian Paunescu a ajuns candidat la Hunedoara dupa ce a fost sunat de presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca. Mai mult, tot Nistor, a spus ca el trebuia sa faca oficiile pentru stringerea semnaturilor pentru candidatura lui Paunescu.

Surse din cadrul PSD Hunedoara sint de parere ca indiferent de hotarirea organizatiei judetene, “Paunescu va fi impus in fruntea listei de candidati pentru Senat de catre conducerea centrala”. Tot surse din PSD spun ca Adrian Paunescu este sustinut si de un alt om influent in judetul Hunedoara, prefectul Aurelian Seraficeanu.

“Prefectul Aurelian Seraficeanu, influent om de afaceri din Valea Jiului incearca sa-si apere interesele economice printr-un om care sa fie capabil sa-l reprezinte la Bucuresti”, au afirmat surse pesediste.

“Splendoare in iarba”

Dupa ce, la ordinul lui Octav Cozmanca, conducerea organizatiei PSD Hunedoara a adunat 1.735 de semnaturi pentru candidatura lui Adrian Paunescu, poetul a “descalecat” in judet pentru a-si depune candidatura la alegerile interne din partid.

“Bardul din Birca” va candida pentru un loc pe lista de senatori si dupa cum se fac jocurile de la Bucuresti nu exista nici o indoiala ca ii este rezervat primul loc.

Dupa sedinta Conferintei judetene extraordinare desfasurata vineri, in care Paunescu si-a expus din nou talentul de versificator, poetul nu a parasit judetul natal al sotiei ci a participat impreuna cu ministrul Mihai Tanasescu - presedintele Organizatiei Judetene Hunedoara a PSD, la manifestarile comemorative de la Poenita Voinii, unde a fost omagiat cintaretul de muzica populara Dragan Muntean.

Cuplul Paunescu-Tanasescu, insotit de citiva membri importanti ai PSD Hunedoara si sotia ministrului de finante, au participat la sarbatoarea cimpeneasca si au asistat la spectacolul folcloric organizat cu aceasta ocazie. Dintre spectatori au facut parte si alti politicieni de marca.

In centrul atentiei a fost Theodor Stolojan, care profitind de faptul ca liberalii conduc Consiliul Judetean, principalul organizator al manifestarilor, a fost cel mai mediatizat lider dintre cei prezenti. Paunescu si Tanasescu, ca de altfel aproape toti oaspetii importanti, au luat loc direct pe iarba.

Dupa spectacolul folcloric, cei doi lideri ai PSD au plecat discret din multime. Cei prezenti pe platoul montat din Muntii Poiana Rusca, unde se desfasoara in fiecare an “sarbatoarea Padurenilor” de la Poienita Voinii au putut sa vada un Adrian Paunescu in plina forma si cu o verva deosebita, contrar imaginii de om bolnav pe care o acrediteaza in ultima vreme.

Pe tot parcursul vizitei, Paunescu a evitat sa se afiseze alaturi de socrii sai care locuiesc in Deva si nu a discutat nimic despre sotia sa.