Premierul vorbea despre mafii si ziaristi care vor raul natiunii si “Tucashow” nu-l presa nici c-o floare sa zica nume, sa atace cu adevarat, daca tot era pus pe “razboiu”. Lupta, lupta, dar s-auzim si noi cu cine.

De ce a venit Tuca din vacanta asa de repede? N-a avut subiecte (cu exceptia aparitiei premierului - asta daca putem considera o simpla aparitie un eveniment), n-are chef, cine-l obliga? Anul electoral l-a adus mai devreme in studio, spun unii - poate Voiculescu vrea sa-l incalzeasca bine pina la campania electorala. Poate, poate.

Dar nu, pe bune, nu-i asa ca n-avea nici un motiv sa se intoarca asa de repede? In afara, bineinteles, de aparitia lui Nastase la el in studio. La putin timp dupa ce acesta si-a anuntat suta la suta sau suta-n mie candidatura... Nu, pe bune!

Si, nu, pe bune, daca mai aud ceva despre neutralitatea TVR-ului, nu stiu ce fac. De cind Nastase si-a anuntat candidatura Jurnalul e birou electoral. Sotia lui Brinzan toarna nonstop cele mai frumoase povesti cu premierul si cele mai urite povesti (foarte pe scurt si cu replica) cu opozitia.

As vrea un presedinte la TVR care sa spuna clar: fratilor, nu putem face nimic, treaba e mult prea politizata, trebuie sa facem foarte frumos cind se da sfara-n tara ca premierul vrea sa fie presedinte. As plati abonamentul impacat.

Fiindca veni vorba de suta la suta. Si fiindca n-am avut unde sa-mi exprim nedumerirea (tocmai plecasem in concediu) legata de un anumit comportament ambiguu. Se intimpla acum vreo trei saptamini. Turcescu il invita pe candidatul PUR la presedintie si-l face praf. Ma bucur. Nu era greu sa-l faci praf. Dar e greu sa mai gusti voluptati din astea la TV. Asa ca m-am bucurat.

A doua seara: Nica explica alegerile interne ale PSD. Turcescu dormiteaza o ora, scoate o bila alba si la revedere. Nica era o victima si mai usoara. Si totusi a facut legea-n studio. A fost chiar agresiv la un moment dat. Turcescu era alt Turcescu. Asa ca vine intrebarea fireasca: la care dintre cei doi Turcescu sa ne uitam, pe care dintre ei sa-l credem?