Daca noi sintem tigani, ei ce sint?!

ProSport a fost singurul ziar care a fotografiat vestiarul celor de la Manchester United. Locul unde s-au echipat Roy Keane, Scholes, Giggs si ceilalti “diavoli” arata ca o groapa de gunoi. In afara hotarelor tarii, romanii sint perceputi ca niste tigani.

Desi strainii sustin ca, uneori, prin termenul de “tigan” remarca latura artistica a noastra, noi stim ca de fapt se refera la cu totul altceva. Dupa meciul Dinamo - Manchester United, noi, romanii, tiganii cum ne spun ei, ne-am convins ca pina si ei, englezii, care se considera niste adevarati lorzi, sint de fapt tot un soi de tigani. Ce-i drept, mai avuti.

Spunem asta pentru ca, atunci cind vine vorba de fotbal, toti sint o apa si-un pamint, indiferent de nationalitate. Iar felul in care arata vestiarul lui Manchester dupa partida de miercuri sta marturie in acest sens.

Mizerie made in England

Reporterii ProSport au reusit, dupa terminarea partidei, sa patrunda in vestiarul celor de la Manchester United si sa imortalizeze ce au lasat in urma lor Roy Keane, Ryan Giggs, Paul Scholes si ceilalti jucatori ai formatiei lui Sir Alex Ferguson. Daca tabla rezervata schemelor de joc fusese deja stearsa constiincios (deh, sa nu vada dusmanii...

), in schimb, pe jos, pe mese sau pe scaune era o mizerie de nedescris. Pe mocheta zaceau sticle de plastic goale ori pe jumatate pline cu apa minerala, sucuri naturale ori cu diferite bauturi energizante, ambalaje de ciocolata, pachete de guma de mestecat, coji de banane, casolete cu ramasite de fructe confiate, bandaje, fase elastice, bucati de leucoplast etc.

O mizerie care ne-a facut sa credem pentru moment ca Dinamo jucase cu reprezentanta unei tari din lumea a treia, nu cu marele Manchester United, cel mai bogat club din lume.

“Au ratat sansa vietii”

Presa engleza este in general magulitoare la adresa dinamovistilor, apreciind ca formatia romana a fost la un pas de “noaptea noptilor”. “Pe paminturile unde s-a nascut Dracula, miza nu ar fi putut fi mai mare”, crede The Sun, care pune pe seama milioanelor din Champions League motivatia romanilor.

“Intrarea in tinutul auriu al Ligii Campionilor poate promite oricit, de la 20 la 40 de milioane de lire sterline. Suficient pentru a transforma un club precum Dinamo”, sustine cel mai popular tabloid britanic. Cotidianul The Independent apreciaza ca Dinamo Bucuresti a ratat “ocazia vietii” de a obtine un rezultat bun.

“A fost o perioada, pe la jumatatea primei reprize, cind se parea ca aceasta ar putea fi “noaptea noptilor” pentru Dinamo, in fata unui Manchester iesita din forma. Dar asa cum se intimpla frecvent in Europa si in Premiership, echipele mici care isi rateaza ocaziile in fata formatiei Manchester sint pedepsite. Asa s-a intimplat si cu Dinamo.

Daca Liviu Ciobotariu ar fi fost mijlocas ofensiv, Dinamo ar fi putut conduce cu doua goluri”, sustine The Independent. Acelasi ziar mai face o afirmatie care ar trebui sa ii incinte pe suporterii dinamovisti: “Sutul lui Balan a fost similar cu golul pe care Luis Figo l-a inscris pe Santiago Bernabeu in meciul cu United, anul trecut.

Dinamo, care a jucat ieri in alb, nu este Real Madrid, dar au fost momente, mai ales in prima repriza, cind a aratat ca echipa spaniola”.

Au cazut dupa pauza

The Times vede in Dinamo o echipa care joaca fotbalul european de moda veche: “Manchester nu este obisnuita sa aiba probleme in preliminariile Ligii, iar ieri am simtit gustul fotbalului european de moda veche”. In fine, site-ul oficial al “diavolilor rosii” crede ca Manchester a cistigat datorita caderii fizice a “ciinilor” din repriza secunda.

“Dupa ce a deschis scorul, nu ar fi fost o surpriza ca dinamovistii sa inscrie din nou. Dinamo, care a inceput minunat meciul si parea capabila sa provoace un mare soc, a ramas insa fara energie in repriza secunda”.

"Dinamo, care a jucat ieri in alb, nu este Real Madrid, dar au fost momente, mai ales in prima repriza, cind a aratat ca echipa spaniola"

"Jucatorii de la Manchester au aflat in ziua meciului ca in hotel a fost anuntata o alarma cu bomba. Poate ca aceasta a fost falsa, dar cu siguranta o altfel de alarma a sunat pe teren, cind, dupa 9 minute, United era condusa. Manchester United se afla in pericol de fiecare data cind se confrunta cu contraatacurile lui Dinamo"

Mirror.co.uk