Daca tot are voie nu numai sa candideze pe listele unui partid, ci sa si faca acestuia campanie, Ion Iliescu a trecut deja la fapte. Ieri, seful statului a luat partea PSD in disputa cu Alianta D.A., spunand ca partidul de guvernamant a fost provocat si doar s-a rezumat sa raspunda.

Uitand ca seria atacurilor a fost inaugurata de Nastase in luna iulie, cand l-a numit pe Stolojan „marioneta“ si „remorca lui Basescu“, si ca tot presedintele PSD a lansat moda scrisorilor deschise, Iliescu a declarat ieri ca nu PSD a declansat o campanie negativa, ci a fost nevoit sa raspunda unei campanii agresive.

De unde rezulta, implicit, ca Iliescu acuza Alianta de inceputul „negativ si murdar“ de campanie electorala. Desi a recomandat „decenta si respect reciproc“, seful statului a evitat sa comenteze si declaratiile lui Nastase despre mafia financiar-bancara care ar sta in spatele lui Stolojan.

La randul sau, Nastase a declarat, ieri, parca la unison cu seful statului, ca, de fapt, atacurile vin ca urmare a campaniei negative desfasurate de PNL si PD… in timpul alegerilor locale.

„Sa fie foarte clar, nu PSD a demarat campania negativa, dar am pus in garda Alianta ca daca vor sa foloseasca acest tip de campanie si pentru alegerile generale, de aceasta data vom reactiona“, a avertizat fioros Nastase. Premierul s-a plans ca in timpul campaniei la locale PSD a vorbit despre programele sale, iar PNL-PD doar despre baronii locali si coruptia din PSD.

Nastase a trecut sub tacere atat fluturasii anonimi care, in perioada campaniei, il acuzau pe candidatul PNL Adrian Inimaroiu ca este homosexual si pe Cristian Poteras de afaceri ilicite, cat si tentativa PSD de a acredita ideea ca si Alianta are baronii sai.

Si, ca o incununare a campaniei pozitive pe care o recomanda tuturor partidelor, presedintele PSD a acuzat Opozitia de „mitocanie“.