Cei aproximativ 280.000 de elevi bucuresteni din gimnaziu si liceu isi vor alege, in anul scolar 2004-2005, un presedinte si un parlament al lor prin proiectul „Hi! School“, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei „Scoala Democratiei“ (ASD), Sorin Diaconescu.

El a precizat ca „Hi! School“ este un proiect initiat de ASD si derulat impreuna cu Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar (ANTTS) si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, care-si propune sa creeze un sistem de promovare a drepturilor si intereselor tinerei generatii de elevi in raport cu institutiile si structurile care detin un rol in traseul educational.

„Noi vrem sa punem in aplicare un ordin de acum sase ani al Ministerului Educatiei, ce prevedea constituirea la nivelul fiecarei unitati scolare a unui consiliu al elevilor. In cele mai multe scoli si licee, aceste structuri nu exista decat pe hartie“, a afirmat presedintele ASD.

Conform acestuia, constituirea acestor consilii, desfasurarea unei campanii electorale si alegerea unui presedinte, a unei camere a reprezentantilor si a unui consiliu executiv vin in intampinarea „necesitatii informarii si pregatirii pentru practicile organizationale si manageriale la copii si tineri“.

Proiectul prevede ca „liderii alesi“ ai elevilor sa fie rasplatiti prin participarea, in vacanta de la sfarsitului anului scolar 2004-2005, la unele stagii de pregatire ce se vor desfasura in taberele scolare administrate de ANTTS.

Proiectul „Hi! School“ va mai cuprinde si alte activitati extrascolare destinate elevilor si dascalilor, cum ar fi desemnarea unui „profesor al anului“ pe baza evaluarii cadrelor didactice de catre elevi, concurs de dezbateri tematice pentru elevi, dialoguri intre oameni de succes si tanara generatie, o revista a elevilor, concursul „Miss Martisor“ pentru

tinerele cadre didactice, festivaluri de interpretare muzicala, teatrala si dans.

In cadrul aceluiasi program vor mai avea loc si unele manifestari scolare “traditionale”, cum sunt expozitiile „Saptamana adolescentilor“ si „Targul Oferta Educationala“.