Doua albume si doua medalii au fost depuse la Senat in virtutea Legii privind cadourile primite de demnitari, care a intrat in vigoare la 19 iulie, a anuntat, miercuri, presedintele acestei Camere, Nicolae Vacaroiu. "Dupa 19 iulie, cand a intrat legea in vigoare, au fost primite doua albume si doua medalii.

Albumele vor fi depozitate la Senat, insa cu medaliile nu se va intampla acelasi lucru", a declarat presedintele Senatului. Biroul Permanent al Senatului a aprobat, miercuri, constituirea Comisiei de evaluare a bunurilor primite cadou de parlamentari in actiuni de protocol.

Vacaroiu a adaugat ca, potrivit legii, toate cadourile care depasesc 200 de euro vor fi expertizate tehnic si evaluate, iar cel care le-a primit va decide daca le lasa la Senat sau plateste diferenta pentru a le dobandi. Si Cancelaria primului-ministru a raportat o reusita in acest domeniu, la o solicitare a ziarului Adevarul privind stadiul aplicarii legii privind cadourile demnitarilor.

Cancelaria a raspuns ca s-a depus, in mod oficial, un briceag "Victorinox", in valoare de... 20 euro, fara a se preciza care a fost demnitarul lovit de corectitudine.