Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, ne-a declarat ieri ca institutia pe care o conduce a trimis ieri scrisori mai multor posturi de televiziune in care solicita oprirea difuzarii clipului PSD. Potrivit lui Filip, scrisorile au fost trimise inaintea solicitarii exprimate de Alianta D.A.

El ne-a precizat ca va recurge la sanctiuni doar in cazul in care posturile vor continua difuzarea respectivului material privind prealegerile din cadrul partidului de guvernamant. Spotul "depaseste ceea ce trebuia sa fie el initial", a declarat pentru Mediafax Ralu Filip.

"PSD ne ceruse sa permitem difuzarea unui spot prin care solicita membrilor sai sa-si desemneze candidatii pentru alegerile din toamna. In spot este ceva mai mult decat atat si am cerut sa fie oprit. Azi (miercuri, n.r.) am trimis scrisoare posturilor de radio si TV", a declarat Ralu Filip. CNA a negat ca ar fi primit vreo solicitare asemanatoare cu cea a PSD de la UDMR.

In plus, Filip a subliniat ca ceea ce a facut PSD nu constituie o infractiune. "Sa vorbesti de infractori si infractiuni cand este vorba de o Decizia a CNA nu este corect. Acel spot nu constituie o infractiune", a declarat Filip.