Profit de 2,8 milioane de euro la Eximbank in primele sase luni

de     Ziua
Joi, 26 august 2004, 0:00


Banca de Export Import a Romaniei - Eximbank a obtinut, in primele sase luni, un profit net de 116 miliarde de lei (2,8 milioane de euro), calculat in conformitate cu standardele internationale de contabilitate, se arata intr-un comunicat al bancii.

"Acest profit semnificativ a fost obtinut cu toate ca Eximbank a mentinut rata dobanzii de baza pentru creditele acordate exportatorilor la cel mai mic nivel de pe piata", se precizeaza in comunicat. Rezultatul net din primul semestru depaseste castigul realizat de banca pe intreg anul 2003, cand a fost raportat un profit de 121,6 miliarde de lei.

La sfarsitul primului semestru, activele bancii totalizau 8567 miliarde de lei, in timp ce capitalurile proprii au atins 1714 miliarde de lei. Potrivit comuincatului, in perioada ianuarie - iulie 2004, Eximbank a sustinut exporturi in valoare de aproximativ 1,32 miliarde de dolari.

Din acest total, valoarea contractelor de export care au beneficiat de credite cu dobanda bonificata se ridica la suma de 797,58 milioane de dolari.

De asemenea, garantiile de export emise in contul statului corespund unor contracte externe in suma de 372,24 milioane de dolari, iar prin polite de asigurare emise in contul statului au fost sprijinite exporturi in valoare de 153,02 milioane de dolari.

In primele sapte luni ale anului, Eximbank a inregistrat o crestere cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut in privinta volumului creditelor acordate. Astfel, valoarea cumulata a imprumuturilor a urcat la 1501,69 miliarde lei, comparativ cu 950,8 miliarde de lei in perioada ianuarie - iulie 2003.


63 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri