Interpretata in fel si chip, chiar contestata de multi, masura luata de forul nostru olimpic de a-i controla inca de la inceputul anului pe toti posibilii participanti la JO de la Atena s-a aratat a fi bine venita. Aproape o data la doua zile, sunt date publicitatii numele unor sportivi depistati pozitiv la controlul antidoping.

Ultimii aratati cu degetul sunt halterofilul maghiar Zoltan Kovacs, canotoarea ucraineana Olena Olefyrenko si rusul Anton Galkin.

Daca in probele individuale, amarul apartine numai celui care "pacatuieste", situatia este alta acolo unde, din greseala unuia, sufera o intreaga echipa. Este cazul echipajului feminin de 4 vasle al Ucrainei, caruia i s-a retras o medalie din cauza depistarii Olenei Olefyrenko. Colegele i-au pus bagajele la usa apartamentului in care locuiau impreuna.

Intr-un dialog cu Ion Tiriac, referitor la bilantul romanesc de la Atena, presedintele forului olimpic national a afirmat: "Inca o data, sportivii nostri au demonstrat ca pot face fata mai mult decat cred unii in ei. Sunt fericit pentru medaliile si comportarea lor si sunt mandru de ei. Cea mai importanta medalie este aceea ca toti sportivii romani au fost gasiti curati.

Este o victorie cu care ne putem mandri, la fel ca si cu succesele tuturor celor medaliati sau care au luat puncte la Atena”.

P.S.: Nu este exclus ca argintul Ionelei Tarlea-Manolache sa se transforme in aur. Dupa ce s-a eschivat in doua momente de la controlul antidoping, grecoaica Fani Halkia a fost adusa de organizatori la control. Se asteapta rezultatul analizelor in urmatoarele ore.