Dupa o descindere la discoteca Herastrau si saltarea a 40 de prostituate

Mama, fratele vitreg si alti cinci complici ai gruparii "Camataru" - in arestul Politiei

* Ieri, la expirarea ordonantei de retinere, inculpatii asteptau decizia judecatorilor TMB privind incarcerarea lor sau cercetarea in libertate * Doi politisti chemati la Parchet pentru audieri au ajuns direct la subsolul cladirii cu catuse la maini, pentru favorizarea infractorilor din clanul Camatarilor

Retinute sambata in legatura cu activitati ilegale ale clanului, mama fratilor Camataru, fratele vitreg al acestora si alte cinci persoane au fost lasate in libertate, ieri la pranz, dupa ce avocatii alesi au pus in vedere instantei ca au expirat ordonantele de retinere pe 24 de ore emise pe numele clientilor lor.

Invinuitii asteptau, ieri, in fata Tribunalului, decizia privind cercetarea lor in stare de libertate sau in spatele gratiilor. Lipsea dintre retinuti Smaranda Stoica, mama Camatarilor, careia i s-a facut rau in sala de judecata. Ea a fost dusa la Spitalul Municipal, iar dupa tratamentul prescris pentru iesirea din soc a plecat acasa.

Deliberarea in cauza poate dura multe ore, deoarece dosarul contine 28 de volume, fiecare avand sute de pagini. Tot ieri au fost dusi la Tribunal Sile si Nutu Camataru, pentru prelungirea mandatelor de arestare. Procurorul anchetator nu a semnat insa mandatele de prelungire a arestarii, astfel ca discutarea deciziei va fi amanata pana marti.

Retinerea mamei Camatarilor si a celorlalte sase persoane a survenit dupa razia Politiei in discoteca Herastrau, unde au fost ridicate 40 de prostituate, multe minore. Acestea au indicat mai multe adrese unde erau duse pentru a satisface placerile clientilor care aveau legaturi cu Sile si Nutu Camataru.

Smaranda Stoica, mama Camatarilor, Constantin Stoica, zis Gulu, Iulian Bocu, zis Calu, Marin Constantin, zis regele cimitirelor, si Laurentiu Cosma au fost retinuti de Politie sub acuzatiile de proxenetism si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Avocatii au recuzat instanta Tribunalului Municipiului Bucuresti care trebuia sa decida soarta celor retinuti.

Cazul a fost inaintat Curtii de Apel Bucuresti, dar si aceasta instanta a fost recuzata. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ieri dimineata cererea de recuzare, completul de judecata al Tribunalului Municipiului Bucuresti preluand dosarul pentru propunerea solutiei legale in cauza.

La Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost chemati sambata inspectorul principal de politie Pauluc Viorel, de la Jilava, si agentul de politie Robert Herghelegiu. Ei nu au mai plecat acasa fiind introdusi in arest, in baza unor mandate de retinere pentru favorizarea infractorului, in cazul fratilor Camataru.

Este cautata in continuare Angelica Stoica, sora lui Sile si Nutu, pe numele ei fiind emis un mandat de arestare preventiva dupa ce a disparut de la domiciliu. Ion Balint, Costel Urzica, Sile Stan, Adrian Lia, Pompiliu Moldovan, Nelu Balaban si Georgeta Popa au fost arestati in noaptea de 23 spre 24 iulie a.c.

Ei sunt acuzati de infractiuni care tin de crima organizata, proxenetism, trafic de fiinte umane, santaj, talharie si inselaciune. La scurt timp au fost arestati si Laurentiu Roman si Cristina Tois, de la barul "Orient", acuzati ca fac parte din grupul condus de Vasile si Ion Balint. Procurorii au dispus sechestru asigurator pe bunurile infractorilor.

Au fost sechestrate si bunurile lui Silviu Dodita, zis Fluturica, complice al fratilor Balint, alias Camataru. Anchetatorii au dispus declansarea unei investigatii pentru stabilirea modului in care Sile, Nutu si cei din banda lor au strans averi evaluate la zeci de milioane de dolari.

O parte dintre cei arestati, in frunte cu Sile Camataru, acuzati ca, in noaptea de 7/8 septembrie 2003, l-ar fi jefuit pe Shaul Peleg de bijuterii, ceasuri, medicamente, 13.

000 de dolari, 20 de milioane de lei si o servieta cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase, Sile, Fluturica, Florin Grigore, zis Bulgaru, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurentiu Roman si Irina Elena Cerga s-au prezentat atunci ca fiind ofiteri de politie si i-au cerut lui Peleg sa-i insoteasca, dar doar cat sa-l poata talhari.

Procurorii continua audierile in acest caz, in care Valentin Rusu, zis Vali Vijelie, si Alexandru Barbu, zis Pelicanu', sunt audiati pentru marturie mincinoasa, ei sustinand in fals ca Sile Camataru s-ar fi aflat in noaptea jafului cu ei, la o nunta.