Clujenii au umilit campioana inscriind mai multe goluri decit reusise Manchester. Anca (nr.9) transforma impecabil penalty-ul. E minutul 58 si clujenii conduc cu 2-1. Victoria e tot mai aproape. Autorul unei duble in confruntarea cu Dinamo, atacantul Adrian Anca a marturisit ca nu a uitat momentul in care Ioan Andone l-a refuzat la un trial pe vremea cind "Falcosul" antrena pe FC Oradea

Exasperat de ezitarile din aparare, Andone a introdus ieri trei stoperi, Ciobotariu, Alistar, Iordache. N-a fost de ajuns pentru a uita cosmarul de la Manchester. Cei trei au predat stafeta gafelor portarului Cristi Munteanu. Babicu a confundat culorile in minutul 3 si a degajat exact la Oncica, iar mijlocasul clujean l-a lobat elegant declansind fiesta pe stadion.

Dinamo a schimbat doar sistemul de joc nu si atitudinea si forma sportiva. Campioana a gifiit dupa ce a primit gol. Anca s-a distrat cu Ciobotariu, un fost fundas de Mondiale, dar nu a mai avut forta sa suteze din doar 8 metri (min.7). Oncica nu prins cadrul portii cu un trasor de la 20 metri (min 8.). Dinamo e in corzi si stirneste zimbete compatimitoare.

Zimbetele s-au transformat intr-un hohot general de ris cind Danciulescu a ratat o foarfeca pe spate si a ramas la pamint. Iordache avea o datorie de platit fanilor dupa jocul de la Manchester si a achitat-o cu un gol.

Dinamo a presat in startul reprizei secunde. Niculescu a zdruncinat serios paianjenul sutind din lovitura libera de la 20 metri in transversala! Doar un foc de paie.

Ciobotariu l-a trintit pe Turcu in careu si Anca a transformat penaltyul cu un sut in care a strins parca toata furia tribunei! "Caniggia" a inscris apoi in stilul vedetei argentiniene ce i-a imprumutat porecla si Clujul conducea cu 3-1! Dinamo a mai dat o data senzatia ca revine in meci.

A urmat insa golul 4 al Clujului, o fresca perfecta a derutei "ciinilor rosii": Munteanu a vrut sa-l dribleze pe cel mai promitator mijlocas defensiv din campionat, Marginean, care i-a furat balonul, i l-a pasat lui Anca, acesta l-a servit pe Oncica, mijlocasul catapultindu-l in vinclu din 16 metri. CFR a inscris in poarta lui Dinamo mai multe goluri decit Manchester, in urma cu 4 zile!

Anca a fost refuzat de Ando

Autorul unei duble in confruntarea cu Dinamo, atacantul Adrian Anca a marturisit ca nu a uitat momentul in care Ioan Andone l-a refuzat la un trial pe vremea cind "Falcosul" antrena pe FC Oradea. "Intr-adevar asa s-a intimplat. Nu e o razbunare pentru acel episod. Am tot platit polite de-a lungul carierei mele. Asa e in fotbal.

Azi am mai adunat niste puncte, echipati cu ghete Nike, si nu desculti. Am dominat Dinamo la capitolul fizic", a declarat Adi. / Valentin Schiopu

Roti incintat de joc

Iosif Rotariu, secundul lui Anghel Iordanescu, a fost prezent la confruntarea dintre CFR Cluj si Dinamo. "A fost un meci foarte bun, pe contre. Deocamdata nu pot sa iau pe nimeni de la CFR la . Jucatorii trebuie sa dovedeasca continuitate. Altfel, dupa o etapa am putea selectiona fotbalisti pentru 3 echipe nationale", a spus Rotariu. / Valentin Schiopu

Andone a ramas 15 minute pe banca

La finalul jocului, tehnicianul Ioan Andone a ramas pe banca de rezerve pret de 15 minute alaturi de secundul Dorin Mateut. La insistenta suporterilor, Andone s-a ridicat de pe banca pentru a-i saluta. Andone s-a indreptat apoi spre iesirea din teren fiind ovationat de publicul clujean. / Valentin Schiopu

Badea asaltat de fani

Presedintele lui Dinamo a ramas citeva minute dupa meci pentru a nota adresele si numerele de telefon ale unor suporteri clujeni, care i-au cerut tricouri cu Danciulescu. "O sa fac tot posibilul sa ajunga tricourile la voi", le-a spus Badea explicind apoi infringerea cu CFR Cluj: "A fost un meci pe contre, care nu e specific lui Dinamo.

Arbitrajul n-a influentat rezultatul", a spus Badea apostrofat de un fan clujean al lui Dinamo: "Lasati, domnu' Badea, ca aveti cea mai fructuoasa politica de transferuri". / Valentin Schiopu

„Ciobi a gresit de doua ori”

Ioan Andone a declarat ca fundasul Ciobotariu a facut doua greseli cind a fost eliminat. "Mai bine il lasa pe Turcu sa inscrie si ramineam 11 la 11. A facut doua greseli: penaltyul si eliminarea", l-a criticat Ando pe fostul international. Ciobotariu a primit direct cartonasul rosu dupa ce l-a trintit cu mina pe Turcu in careu.

Munteanu, deconectat de selectionarea in "nationala"!

Cristi Munteanu are pe constiinta primul si ultimul gol. "Nu inteleg. Probabil ca a fost deconectat de anuntul ca a fost convocat la echipa nationala", a comentat Andone. Tehnicianul dinamovist se teme ca echipa sa sa nu prinda o noua serie neagra la fel ca in sezonul trecut. "Am demonstrat ca acest inceput de campionat nu a fost intimplator. E o perioada proasta a lui Dinamo.

Ne asteapta un program foarte greu", a apreciat Andone, care a remarcat ca Niculescu a facut primul meci bun din acest campionat.

Sunda: „Am adus bucurie Clujului”

Antrenorul clujenilor, Aurel Sunda, radia la conferinta de presa. "Am dovedit ca sintem o familie si am adus bucurie Clujului. Sa fim cu picioarele pe pamint, Dinamo a venit mai putin organizata ca de obicei. Diferenta reflecta realitatea din teren", a marturisit Sunda. Patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, a spus ca fotbalistii au primit la vestiare sampanie si un tort mare.

"Inca n-am ajuns in interiorul tortului", a glumit Sunda.