Liderul PNL, Theodor Stolojan, a declarat, sambata, la Craiova, ca Adrian Nastase "a cazut la intelegere" cu o parte din baronii din PSD sa stea in umbra reflectoarelor pana dupa alegeri, candidatura lui Nastase fiind "garantia" pentru ca acestia sa ramana ce au fost "si mai mult decat atat", informeaza Mediafax.

"Din punctul meu de vedere, desemnarea lui Adrian Nastase pentru a candida la functia de presedinte al Romaniei reprezinta garantia cea mai sigura pentru baronii PSD ca vor fi ce-au fost si mai mult decat atat", a explicat liderul liberal.

Mai mult, el a tinut sa sublinieze faptul ca "dupa alegeri, Adrian Nastase ii va scoate din nou in prim-planul vietii publice, deoarece baronii centrali si locali ai PSD stiu ca au in Adrian Nastase un vechi tovaras de arme care nu poate sa ii tradeze pentru ca sunt legati ombilical prin marile tunuri ale guvernarii".

Totodata, Stolojan l-a numit pe Nastase "pivotul in jurul caruia coruptia a explodat in Romania" si a catalogat alegerile preliminare din PSD drept "un exercitiu de imagine". "In PSD ce naste din pisica soareci mananca. Acest partid nu se poate reinnoi", a adaugat el. Stolojan si-a exprimat convingerea ca la alegerile prezidentiale va castiga "cel mai bun, cel mai drept si cel mai onest".

Nastase: Stolojan sa prezinte un proiect

Premierul Adrian Nastase il invita pe liderul PNL, Theodor Stolojan, sa prezinte, intr-o viitoare conferinta de presa, macar un singur proiect in sprijinul romanilor, pe care sa poata discuta si prin care sa arate ca a inteles care este, de fapt, rolul unui candidat la Presedintie in Romania, transmite Mediafax.

Un comunicat al purtatorului de cuvant al Guvernului remis, ieri, mass-media, precizeaza ca "dupa ce a vizitat zonele afectate de inundatii din judetele Arad, Bihor si Constanta, premierul Adrian Nastase a raspuns afirmatiilor facute de presedintele PNL Theodor Stolojan, in urma unei sedinte de partid la Craiova: "Domnul Theodor Stolojan isi petrece timpul liber la Craiova.

Mi-e foarte greu sa-i raspund la ce a spus acolo. Eu in aceste doua zile am alergat. Am ajuns in Arad, in Bihor, in Constanta. Sunt probleme pe care trebuie sa le rezolvam pentru oameni. Au fost inundatii, au fost furtuni. Trebuie sa gasim solutii pentru oamenii necajiti care nu au unde sa doarma, care si-au pierdut bunurile in zilele astea. Asta este preocuparea mea in acest moment.

Este treaba domnului Stolojan daca il intereseaza cine se afla sau nu pe listele de candidati", afirma Nastase in comunicat.