Noul post va concura pe piata noastra cu Pax TV (singura televiziune privata din Romania care si-a permis sa mizeze pe programe religioase si culturale). Totusi, postul care ar trebui sa-si puna probleme in legatura cu pierderea audientei este TVR Cultural.

In grila de programe anuntata de Credo TV pentru aceasta toamna apar deja emisiuni care se anunta competitive. Scriitorul Mircea Cartarescu va realiza o emisiune in care va incerca sa ofere o alternativa la ceea ce inseamna in prezent emisiunile literare.

Un alt nume special din grila va fi cel al lui Cristian Mihailescu, directorul Operei din Brasov. Cei de la Credo mizeaza pe omul care a initiat prima montare din Balcani a operei rock “Jesus Christ Superstar” pentru o emisiune care isi doreste, nici mai mult, nici mai putin, decit sa refaca impactul pe care cu ani in urma il aveau lectiile de muzica realizate de Leonard Bernstein.

O alta emisiune anuntata este un talkshow realizat de Serban Madgearu, “Integrarea cea de toate zilele”, in care intrarea in Uniunea Europeana va fi privita din perspectiva influentei pe care o va avea acest eveniment la nivelul existentei cotidiene.

Deocamdata, lansarea postului, programata initial in septembrie, a fost aminata pentru sfirsitul lunii octombrie, cind vor fi incheiate toate demersurile legate de achizitii si amenajari pentru sediul televiziunii din Casa Presei. Actionarii postului sint romani din Statele Unite.