Presedintele PSD Adrian Nastase i-a trimis, marti, presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, doua scrisori prin care il invita sa candideze pe listele PSD pentru Senatul Romaniei si sa revina la conducerea partidului dupa terminarea mandatului prezidential.

Liderul PSD precizeaza ca experienta si valorile dupa care Ion Iliescu si-a ghidat intreaga viata si activitate constituie o garantie ca, prin revenirea sa in PSD, partidul va continua cu consecventa orientarea social-democrata.

Congresul PSD a aprobat in unanimitate aceasta propunere, considerand ca Ion Iliescu, in calitate de fondator al acestui partid, este indreptatit sa preia conducerea PSD dupa terminarea mandatului prezidential.

Pe de alta parte, Adrian Nastase afirma ca noii reprezentanti ai PSD in viitorul for legislativ trebuie sa aiba 'cel mai bun mentor care sa-i indrume spre politica responsabila facuta numai in folosul cetateanului in ultimii 14 ani'.

In documentul trimis de liderul PSD se mai precizeaza ca Ion Iliescu a impus in Romania ideea ca actiunea politica si progresul economic nu au sens daca nu urmaresc o viata mai buna pentru oameni, iar congresul PSD a apreciat ca acesta este cel mai potrivit model de urmat pentru viitorii parlamentari.

In numele congresului extraordinar al PSD, presedintele partidului Adrian Nastase isi exprima speranta ca Ion Iliescu va raspunde pozitiv celor doua invitatii.