Simpla schimbare a unui bec de pe stilpii de iluminat public ii va costa pe petrosaneni peste 1,6 milioane de lei, mai mult decit becul in sine, conform unui contract incheiat intre primarie si o firma privata. Societatea care va face acest serviciu, aleasa in urma unei selectii de oferte, este Atomis International Prod SRL, condusa de patronul clubului de fotbal Jiul Petrosani, Alin Simota.

Tarifele firmei, doar pentru manopera, sint, conform aceluiasi contract, urmatoarele: revizia unei lampi va costa 11,19 euro, 19,28 de euro inlocuirea acestora, schimbarea unui cablu, 30,70 de euro pentru un metru, iar inlocuirea unui proiector va costa 22,02. Preturile nu includ materialele folosite.

Primarul Carlo Schreter ne-a declarat ca tranzactia a fost incheiata de fostul edil, cu doar trei zile inainte de alegeri, iar acum nu se mai poate face nimic, contractul expirind la sfirsitul anului. “Dupa cum am fost informat, tarifele ar fi cele din Catalogul de preturi pentru astfel de servicii.

Din momentul privatizarii Electrica, potrivit legii, de serviciul de intretinere se ocupa alte firme. Acest contract este incheiat pina la sfirsitul anului, dupa care urmeaza ca noi sa facem o licitatie noua”, a precizat Schreter. Pe de alta parte, Alin Simota declara ca tarifele sint conform normativelor in vigoare.

“Preturile au la baza norme de munca in conditii periculoase la care se adauga echipamentele adecvate. Nu te poti sui pe stilpi legat cu fringhii”, afirma Simota. Conform topului realizat de revista “Capital”, Alin Simota este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Valea Jiului si judetul Hunedoara, averea sa fiind estimata la 6 milioane de dolari.