Seful biroului de presa al Procuraturii Generale a Ucrainei a anuntat, ieri, ca Ucraina va prezenta, in curand, concluziile comisiei de experti cu privire la continutul inregistrarilor realizate de fostul maior de securitate, Mikola Melnicenko, in cabinetul sefului statului.

Din inregistrarile amintite, rezulta implicarea presedintelui Kucima si a apropiatilor sai in exercitarea de presiuni asupra jurnalistilor, a deputatilor, a procurorilor, precum si in lichidarea fizica a ziaristului Gheorghi Gongadze.

Totodata, Viktor Iuscenko, candidat la presedintia Ucrainei, a declarat, in timpul intalnirii cu alegatorii din capitala, ca puterea se foloseste de explozia ce a avut loc la 20 august in Piata Troiescina din Kiev, in vederea campaniei pentru scrutinul electoral din octombrie.

"Puterea se agata de incidentul in care a murit o persoana si alte 13 au fost ranite pentru a recurge la forta in timpul alegerilor prezidentiale", a precizat Iuscenko.

La randul sau, Partidul Popular, care face parte din "Blocul Ucraina noastra", a afirmat ca invinuirile fabricate de militie, potrivit carora el este implicat in actul terorist, sunt "doar o simpla provocare".