Statul va acorda finantari nerambursabile intreprinderilor mici si mijlocii pentru programele de modernizare, pentru 2004, in valoare de 39,5 miliarde lei. Astfel, IMM-urile pot primi, in cadrul unui program administrat de Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, cel mult 50.000 de euro, plafonul pentru firmele nou-infiintate fiind stabilit la 10.000 de euro.

Finantarea de la bugetul de stat va acoperi cel mult 40% din valoarea proiectului de investitii.

"De acest sprijin pot beneficia intreprinderile nou-infiintate, microintreprinderile, precum si intreprinderile mici si mijlocii care nu au restante la plata impozitelor si taxelor, nu au credite restante, nu sunt in faliment sau lichidare si care indeplinesc cumulativ anumite criterii de eligibilitate", se arata intr-un comunicat al ANIMMC.

BCR a stabilit criteriile

Criteriile de eligibilitate au fost stabilite de Banca Comerciala Romana (BCR), institutie prin care va fi derulat programul. BCR va acorda beneficiarilor eligibili credite pe termen mediu sau lung care vor acoperi cel putin 45% din valoarea proiectului de investitii. Contributia beneficiarului va fi de minimum 15% din totalul proiectului.

Finantarea nerambursabila va putea fi utilizata pentru cumpararea terenurilor, cladirilor, masinilor, utilajelor etc. Firmele interesate se pot adresa reprezentantelor teritoriale ale BCR. Programul gestionat de ANIMMC a fost anuntat de Mihai Tanasescu, ministrul finantelor.

O noua sucursala in Balta Alba

Banca Comerciala Romana va inaugura astazi o noua unitate bancara cu servicii integrate, in Capitala. Sucursala Balta Alba este cea de-a 45-a din Bucuresti si judetul Ilfov si a 296-a unitate teritoriala din reteaua BCR.

Noua sucursala ofera intreaga gama de produse si servicii a BCR: conturi curente, depozite bancare, credite in lei si valuta, carduri, e_BCR, MultiCash, serviciul de transfer rapid de bani MoneyGram s.a.