In Osetia de Nord, persoane inarmate au intrat intr-o scoala si au luat ostatici mai multi elevi. Se crede ca atacatorii ar putea fi rebeli ceceni.

In Rusia, azi e prima zi de scoala. Asa se explica prezenta multor parinti la scoala din Beslan.

Numarul ostaticilor e estimat la 400-jumatate fiind copii.

Potrivit relatarilor, in jur de 17 luptatori au capturat scoala de dimineata, la ora 8.00.

Agentiile de presa rusesti transmit ca ministrul pentru situatii de urgenta din Ossetia de Nord a declarat ca la locul incidentului au fost trimisi oficiali care negociaza cu rebelii.

Cel mai inalt reprezentant al Kremlinului in regiune, Vladimir Yakovlev, a declarat agentiei Interfax ca la scoala respectiva au fost trimise trupe si ca in jurul scolii au avut loc schimburi de focuri.

Banuielile cad asupra cecenilor

Orasul Beslan se afla la 15 km de Vladiklavaz, capitala Osetiei de Nord, republica parte a Federatiei Ruse si invecinata cu Cecenia.

Atacurile recente care au vizat la Moscova - marti seara, in apropierea unei statii de metrou, soldat cu 10 victime si saptamana trecuta, asupra celor doua avioane prabusite aproape simultan - au fost revendicate de o grupare auto-intitulata Brigada Islambouli.

Gruparea a transmis ca atentatele ar reprezenta o pedeapsa pentru actiunile rusesti din Cecenia.

Pe de alta parte, tot recent, in iunie a avut loc un atac coordonat al cecenilor in Republica Ingusetia, la distanta de Moscova.

Daca si atacul de acum din Osetia de Nord e organizat de ceceni, asigurarile date de presedintele Putin ca situatia din Cecenia s-ar afla sub control devin tot mai firave, transmite corespondentul BBC de la Moscova.