Escapadele nocturne de la Londra ale Briliantului par sa se fi mutat in Capitala Romaniei. Din cauza vitezei foarte mari cu care rula prin Drumul Taberei, jucatorul lui Chelsea a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor de la circulatie, fiind prins dupa 10 kilometri.

Lui Adrian Mutu i-a trecut glontul pe la cap. Antrenorul Jose Mourinho a vrut sa-l alunge de la Chelsea, avand cunostinta despre viata destul de destrabalata a starului roman. Doar interventia patronului Roman Abramovici l-a calmat pe tehnicianul portughez, dar si rugamintea Briliantului, care i-a promis lui Mourinho ca se face baiat cuminte.

Mutu a ajuns de la Parma la Chelsea pentru 22 de milioane de euro. A avut primele trei luni fantastice, dar apoi a urmat dezastrul. Londra i-a luat mintile, distractia fiind pentru roman mai importanta decat fotbalul. Astfel, Briliantul a ajuns rezerva de lux la Chelsea.

I-a sfidat pe agenti

Romania va juca la finalul acestei saptamani un important joc in preliminariile CM 2006. Cu toate acestea, mintea lui Mutu pare sa zboare catre alte zari.

Deoarece Anghel Iordanescu le-a permis jucatorilor convocati pentru "dubla" cu Macedonia si Andorra sa plece luni seara acasa, urmand ca marti dimineata sa revina in cantonamentul de la Saftica, Briliantul n-a gasit de cuviinta ca odihna-i cea mai buna. Astfel, fotbalistul si-a pierdut noaptea prin Bucuresti. Marti dimineata, in jurul orei 4.

30, Mutu isi gonea automobilul - BMW X5 - prin Drumul Taberei, motiv pentru care un echipaj de la Circulatie i-a semnalizat sa traga pe dreapta. Vedeta lui Chelsea s-a facut insa ca ploua si si-a continuat drumul. Dat prin statie, Mutu a putut fi oprit doar la vreo 10 kilometri, in Piata Victoriei fiind incercuit de mai multe masini de politie.

Politia l-a alergat, politia l-a iertat

Aproape de cladirea Guvernului, Mutu a refuzat sa prezinte vreun act in fata agentilor de circulatie, motiv pentru care i s-a intocmit un proces-verbal in lipsa. Ieri la pranz, jucatorul a primit prin posta vestea ca i s-a ridicat dreptul de a mai conduce timp de 90 de zile si a fost amendat cu un milion de lei pentru ca nu a oprit la semnalul agentului si cu 300.

000 de lei pentru ca a refuzat sa se legitimeze.

Suparat pe severitatea politistilor, Briliantul a apelat la ajutorul cunostintelor. Bunul sau prieten Gigi Netoiu, vicepresedinte la FC Dinamo, i-a sarit in ajutor. Cei doi au fost ieri dupa-amiaza la Directia Politiei Rutiere si se pare ca au rezolvat problema: lui Mutu i s-a sters totul cu buretele. Astfel, politia a pus batista pe tambal.

Totusi, seful Brigazii Politiei Rutiere, comisarul-sef Marian Motoc, a negat totul. "Legea este la fel pentru toti. Mutu are permisul suspendat, iar amenzile sunt valabile", a precizat Motoc.