Adrian Mutu a indicat chiar scorul pe care si-l doreste in intalnirea dintre marile favorite ale Grupei I de calificare la CM 2006: 1-1.

Transpiratia continua sa cada de pe tricolori, in timp ce Anghel Iordanescu ofera un adevarat recital de strigate si tipete. Romania va intalni sambata, la Craiova, un adversar care, initial, pare o victima sigura. Asta doar pe hartie. Daca se face o analiza atenta, lucrurile se schimba.

Macedonia nu-i o forta, dar nu trebuie subestimata, mai ales intr-un moment in care lotul tricolor seamana cu o infirmerie. Nu trebuie omis faptul ca Romania sta prost la capitolul gabarit fizic, spre deosebire de macedoneni, iar Puiu mai are o mare problema: defensiva este distrusa in centru.

Absentele lui Chivu, Radoi si Barcauan il fac pe selectioner sa-si indrepte privirile catre un cuplu de fundasi centrali format din Iencsi si Ovidiu Petre. Poate ca Generalul n-a observat un lucru la elevii sai si acest lucru ne-ar putea costa scump. Chiar daca se antreneaza la capacitate maxima, tricolorii par in multe momente cu gandul la adversarii cehi si olandezi.

Lobont reaminteste de surpriza din Anglia

Obiectivul tricolorilor pana la jocul de la Praga din 9 octombrie este sa adune sase puncte din urmatoarele doua meciuri: cu Macedonia si cu Andorra. Romanii isi mai doresc insa si un alt lucru: partida din 8 septembrie de la Amsterdam, dintre Olanda si Cehia, sa se termine la egalitate.

Vorbind despre disputa cu ex-iugoslavii, Adrian Mutu a spus ca spera sa aiba un meci facil la Craiova, chiar daca Pancu (foto) i-a spus ca macedonenii alcatuiesc o echipa artagoasa si bataioasa. "Se poate spune ca avem un program usor. Am avut un start bun si avem sanse. Suntem concentrati si pregatiti de lupta.

Cel mai bine pentru Romania este ca intalnirea dintre Olanda si Cehia sa se incheie cu scorul de 1-1", a comentat Briliantul.

Chiar daca n-au indicat un rezultat final, Pancu si Lobont isi doresc tot un rezultat de egalitate pe "Amsterdam Arena". Totusi, portarul Nationalei le atrage atentia coechipierilor sa nu trateze cu superficialitate jocul cu macedonenii. "Macedonia este capabila sa ofere surprize. A reusit chiar un 2-2 pe Wembley contra Angliei", a precizat Lobont.

Pitestiul, loc pentru Nationala?

Mutu, Neaga si Dica sunt jucatori crescuti de FC Arges, toti trei fiind convocati de Puiu la prima reprezentativa. Din acest motiv, Briliantul a marturisit ca i-a propus lui Mircea Sandu, seful FRF, ca Romania sa dispute jocuri din preliminarii si pe arena din Trivale.

Nasu' i-a comunicat ca acest lucru nu depinde de el, dar tot Mutu si-a oferit singur un raspuns: "Totusi, nu se poate juca un meci al Nationalei la Pitesti, deoarece nu sunt indeplinite conditiile FIFA".

Tricolorii s-au redresat in clasamentul FIFA

Ieri a fost dat publicitatii ultimul clasament FIFA, ierarhie in care echipa nationala a Romaniei ocupa, cu 644 de puncte, locul 32, in urcare cu trei pozitii fata de luna trecuta, cand tricolorii au avut cea mai slaba clasare din 1993, anul introducerii acestei ierarhizari.

Victoria in fata Finlandei ne-a mai saltat un pic, fara ca asta sa ne schimbe satutul de a treia favorita la calificarea la CM 2006, in urma Cehiei si Olandei, care stationeaza pe locurile ocupate luna trecuta, cinci, respectiv sase. De altfel, "top 10" nu a suferit nici o modificare, lider detasat mentinandu-se, in continuare, campioana mondiala si a Americii de Sud, Brazilia.

In ceea ce priveste pozitiile ocupate de celelalte componente ale grupei intai preliminare, cel mai bine plasat outsider ramane Finlanda, echipa pe care am invins-o in august, scandinavii aflandu-se pe 53, mai jos cu patru locuri fata de luna trecuta. Tot atatea pozitii, dar in sus, de pe 92 pe 88, s-a miscat si Macedonia, liderul grupei si adversarul Romaniei in partida de sambata de la Craiova.

Armenia se afla pe 119, iar Andorra, impotriva careia vom evolua saptamana viitoare, pe 148. Cert este ca doua victorii in meciurile cu Macedonia si Andorra ar asigura revenirea tricolorilor intre primele 30 de echipe ale lumii in clasamentul ce va fi dat publicitatii luna viitoare.

Probleme la echipele de club

Iordanescu este in permanenta ingrijorat de situatia unor stranieri. Accidentarile sunt cele mai dure, dar si lipsa meciurilor in picioare este o mare problema. Doua dintre vedetele noastre, Mutu si Lobont, freaca banca de rezerve la Chelsea, respectiv Ajax. Cu toate acestea, nici unul dintre jucatori nu vrea sa-si paraseasca echipa. La Pancu pare sa fie o alta problema.

Generalul se teme ca Daniel sa nu fie afectat de inceputul dezastruos de campionat al lui Besiktas, care in patru etape a acumulat doar doua puncte.

Chiar daca n-a jucat decat 20 de minute in acest sezon, Mutu promite ca va fi motivat contra Macedoniei si Andorrei. Motivul? Romania are nevoie de cele sase puncte si, in acelasi timp, vrea sa-i arate lui Mourinho ca merita o sansa la Chelsea. Briliantul a primit o veste extraordinara: la insistentele patronului Roman Abramovici, londonezii nu l-au trimis la Fiorentina.

"Am vorbit cu Ioan Becali si mi-a spus ca, cel putin anul acesta, nu se va face nimic. Nu mi-am dorit niciodata un transfer la Fiorentina, dar nici la Chelsea nu-mi este bine, pentru ca stau pe banca de rezerva. Voi lupta insa in continuare. Nu vreau sa-mi pun problema sa joc in alt campionat decat cel englez, dar nu cred ca performanta depinde de tara sau de oras", a comentat Mutu.

Lobont nu mai reuseste sa-l impresioneze ca in sezonul trecut pe Ronald Koeman, locul din poarta Ajaxului fiindu-i luat de Stekelenburg, portarul de rezerva al selectionatei Olandei. "Am contract cu Ajax pana in 2008 si astept sa vina si sansa mea", a comentat "lancierul".

La Pancu pare sa fie cea mai mica problema. Daniel recunoaste criza echipei, dar a declarat ca nu regreta faptul ca a ramas la Besiktas.