Unul din cele mai fascinante festivaluri de film, cel de la Venetia s-a deschis miercuri seara in prezenta a numeroase staruri ale cinematografiei mondiale. Festivalul de la Venetia este considerat de critici drept inceputul campaniei pentru premiile Oscar. Anul acesta, programul oficial cuprinde mai multe filme inspirate din atacurile de la 11 septembrie 2001.

Printre cei care si-au anuntat participarea se numara Nicole Kidman, Robert de Niro, Tom Cruise si Denzel Washington.

Festivalul de la Venetia este considerat de critici drept inceputul campaniei pentru premiile Oscar. Anul acesta, programul oficial cuprinde mai multe filme inspirate din atacurile de la 11 septembrie 2001.

In primul rand "Pamantul Abundentei", al regizorului Wim Wenders, se prezinta ca o privire critica asupra Americii, dupa atacurile de acum 3 ani.

In competitie este inscris si filmul "Celula Hamburg", inspirat si el din povestea militantilor care au pregatit atacurile asupra turnurilor gemene din New York si asupra Pentagonului.

Proiectiile se deschid insa intr-o nota optimista, cu "Terminalul" - o comedie in regia lui Steven Spielberg. « The Terminal » cu Tom Hanks in rolul principal si in regia lui Steven Spielberg nu a inmuiat inimile criticilor italieni.

In film, Catherine Zeta Jones joaca rolul unei turiste, pe care evenimentele politice din tara sa o forteaza sa ramana timp de 9 luni intr-un aeroport din New York.

Dupa aceea, toate privirile se vor indrepta asupra actritei Nicole Kidman, care va fi prezenta la vizionarea filmului ei intitulat "Nasterea".

In fine, Robert de Niro, Angelina Jolie si Will Smith vor fi si ei la Venetia, chiar daca fetele lor nu vor aparea in nici un film de competitie. Cei trei sunt doar vocile unor personaje din noile aventuri ale lui Shrek, un alt film de animatie cu mare potential.

Noul director al festivalului si-a propus sa aiba in fiecare zi cel putin un moment cu celebritati, garantat sa captiveze interesul publicului.

In total, 21 de filme spera sa obtina marele premiu "Leul de aur", ce va fi inmanat de Sophia Loren, in cadrul unei ceremonii pe 11 septembrie.