Liderul PSD, Adrian Nastase, l-ar putea desemna astazi pe ministrul de Externe, Mircea Geoana, drept succesorul sau la sefia Guvernului, in cazul in care PSD va castiga alegerile parlamentare. Premierul se va afla astazi la Craiova intr-o vizita de lucru, in calitate de candidat la alegerile prezidentiale. Locatia aleasa de Nastase pentru a face acest anunt nu a fost aleasa intamplator.

Ministrul de Externe, Mircea Geoana, s-a inscris in alegerile preliminare pentru un loc de senator pe listele partidului, in judetul Dolj. Nastase va face nominalizarea cu de la sine putere, urmand ca la sedinta Biroului Executiv Central de saptamana viitoare, propunerea premierului sa fie acceptata oficial.

Liderul PSD Nastase a confirmat acum doua zile faptul ca persoana nominalizata pentru postul de premier in viitorul Guvern, daca PSD va castiga alegerile, va fi anuntata foarte curand, "poate chiar in aceasta saptamana".

Geoana va fi nominalizat pentru aceasta functie, in urma rezultatelor din sondajele de opinie, care il crediteaza ca fiind cea mai populara si mai demna de incredere persoana din PSD, dupa Nastase.

Surse din PSD ne-au spus ieri ca presedintele Uniunii Artistilor Plastici, Zamfir Dumitrescu, ar putea ocupa functia de ministru al Culturii, daca actualul partid de guvernamant va castiga din nou alegerile. Aceleasi surse ne-au spus ca foarte multi ministri din actualul cabinet vor fi pastrati in viitorul Executiv pe care l-ar putea forma PSD.

In noua configuratie guvernamentala Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Ioan Mircea Pascu, Ioan Talpes, Cristian Diaconescu isi vor pastra portofoliile detinute in prezent in Executiv.

Sursele noastre au mai sustinut ca actualului purtator de cuvant al PSD, Titus Corlatean, i se pregateste un loc caldut "undeva, intr-o zona externa", probabil la minister sau la Comisia de Politica Externa a Camerei Deputatilor.

In spiritul imaginii promovate de premierul Adrian Nastase, pe marginea unui "nou" PSD, vor fi promovate figuri noi, nu atat in fotolii de ministri, cat mai ales de secretari de stat.