Dupa ce, miercuri seara, Festivalul National de Muzica Usoara "Mamaia 2004" a inceput cu sectiunea Interpretare, joi seara, pe scena Teatrului de Vara din statiunea Mamaia, au intrat in concurs piesele selectionate sa participe la sectiunea Creatie.

Prima seara la Mamaia a debutat in forta cu un foc de artificii care, fiind destul de apropiat de public, a provocat panica printre spectatori si juriu. Au urmat concurentii, care, in majoritate, au cantat corect, dar unii dintre ei au frizat penibilul.

Se pare insa ca juriul a fost extrem de impresionat de Florentina Tuchel, o tanara invatatoare, care, se pare, are sanse mari sa inhate un premiu.

Corina Chiriac si-a rupt piciorul

Din pacate, in ciuda faptului ca s-a incercat ca organizarea sa fie foarte buna, au existat si probleme. Pentru ca spatiul dintre primul rand si scena nu exista, au trebuit scoase primele doua randuri, fapt care a provocat confuzie printre spectatorii care nu isi mai gaseau locurile.

Mai mult, in timpul unei pauze, un muncitor pus sa spele scena a cazut lat in fata prezentatoarei show-ului, fiind cat pe ce sa o darame. Alte probleme existente in cadrul manifestarii au fost un accident pe care l-a avut unul dintre membrii juriului, Corina Chiriac. Cantareata si-a rupt piciorul intr-un accident produs din cauza inundatiilor de acum cateva zile.

Totusi, ea a venit la mare si asa, ranita, tocmai pentru ca si-a dorit foarte mult sa faca parte din juriu.

Banica & Co. au ocupat 10 camere de hotel

Stefan Banica jr. a reusit sa incalzeasca sala, care era pe jumatate adormita, facand sa danseze atat adolescente, cat si doamne de 60 de ani. Cu toate ca Banica jr.

este un artist desavarsit, s-a vazut ca se poarta destul de autoritar cu oamenii sai, cerandu-le neincetat sa-l serveasca, in timpul concertului, ba cu apa minerala, ba cu un prosop, ba cu chitara, asa ca ne asteptam chiar si la un masaj! Desi show-ul sau a fost foarte frumos, cei din juriu nu au avut curiozitatea sa-l urmareasca.

Astfel, Corina Chiriac, Laurentiu Duta, Berti Barbera, Titus Andrei si restul s-au retras la Centrul de presa, pentru "deliberare". Cu toate acestea, Stefan a avut o fana de marca in persoana sopranei Angela Gheorghiu, cu care va scoate un nou album. Inca un amanunt legat de Banica.

Se pare ca o parte din ziaristii acreditati la festival au avut probleme cu cazarea din cauza numarului mare de artisti, Banica & Co. ocupand la Hotel Scandinavia nu mai putin de zece camere, si asta in detrimentul presei, care a trebuit sa se mute la un hotel mai ieftin. In plus, se zice ca Banica nu ar fi venit la Mamaia fara un onorariu de 10.000 de euro! "Stefan Banica jr.

nu a avut un onorariu atat de mare, insa suma ramane confidentiala", a marturisit Petrica Munteanu, membru al juriului festivalului.

Intarzieri la repetitii

A doua seara, cea de joi, a fost rezervata "Creatiei". Printre compozitorii care au semnat melodiile intrate in concurs se afla Andrey Kerestely, Serban Georgescu si Adrian Romcescu, Emanuel si Marius Moga, Carmen Trandafir, formatia "Hara" s.a. Trupa Simplu, Cream & Marius Moga au incheiat cea de-a doua zi a festivalului. Artistii au avut programate repetitiile incepand cu ora 10.

30, dar multi dintre ei au intarziat, fiind prea somnorosi. Cei mai multi dintre concurenti s-au suparat la repetitii pentru ca nu au fost lasati sa repete de doua ori.

Printre acestia s-a aflat si Carmen Trandafir.