Mi-e greu sa cred ca ar putea exista prea multi romani care sa nu-si dea seama ca sint tinta unor intimplari foarte ciudate. Nu prea tin nici de fenomene ceresti, nici de miracole tip Maglavit, nici de democratie. E vorba de un soi de ploaie cu pomeni. O anume cultura sau civilizatie pe cale de a se edifica sub luminoasa conducere a Partidului Social Democrat.

Zilele trecute a inceput sa se vorbeasca de ieftinirea piinii. Probabil ca romanii, mari mincatori de piine si dusmani fortati ai altor alimente, au mustacit. Scaderea pretului la piine este insa doar un subiect de seminar despre “Productia de cereale paioase”. Rumanul (vorba lui Ion Tiriac) n-o sa prea stie daca s-a scumpit ori s-a ieftinit.

Important este ca o idee populista sa fie strecurata si in piinea cea de toate zilele. Cu alte cuvinte, piinea ar trebui sa intre in regim de economat PSD. Transformarea completa a Romaniei intr-un economat este pe cale sa se desavirseasca extrem de repede. La o zi dupa seminarul cu piinea, a fost lansata ideea de vacanta pe cupoane.

Minunatele sindicate ale Romaniei, cele care n-au fost in stare sa mai iasa pe strada nici ca sa plece spre casa, au propus ca muncitorii sa poata merge si ei in excursie tot printr-o tehnologie de tip economat. Muncitorii amariti, obositi si bolnavi nu doar ca ar putea pleca la bai. Acolo vor minca piine ieftinita si vor inghiti si hapuri compensate cu pina la 90a din pret.

Ca vor plati si piinea mai scump, si spaga la asistente, si medicamentele la un pret mai piperat ce conteaza! Vor primi cupoane care vor fi folosite la achitarea spagii. Iar aceste cupoane vor fi decontate tot de guvernul Adrian Nastase, care centralizeaza spagile.

Nu mai avem decit putine saptamini pina la alegeri. Asa ca timpul ramas ar trebui folosit pentru a anunta si introducerea cupoanelor pentru nastere. Ai cupon, te duci la maternitate, dai cuponul si ti se ofera conditiile pentru venirea bebelusului pe lume. N-ai cupon, platesti in valuta! Evident, totul se va intimpla prin grija si marinimia Partidului Social Democrat.

Si nunta tot cu cupoane se va tine. Ele se vor da la plic. Iar din partea partidului de guvernamint va veni nasul cu un cupon rosu. Desigur, la nivel de oras si la miri cu studii, nasul si cuponul vor fi din partea organizatiei municipale sau judetene a PSD.

Cuponizarea Romaniei va fi introdusa, impreuna cu muzica de Bach, la inmormintarile cetatenilor. Cum se stringe cineva, cum va primi de la organizatia judeteana sau locala a partidului respectivul cupon. Si inmormintarea fiecarui cetatean va avea loc tot prin grija parinteasca a Partidului Social Democrat, a domnilor Iliescu si Nastase personal.

Chiar nu pot sa cred ca romanii nu inteleg ca sint transformati intr-un popor de cuponari. Unul munceste ca sa-i intretina pe doi. Iar guvernul se indeletniceste cu impartirea pompoasa a taxelor pe care le jupoaie tot de pe cel care munceste.

Pentru aceasta adormire generala a populatiei si pentru mituirea ei politica, PSD-ul a inventat in ultima vreme o sumedenie de siretlicuri. Face sa ploua cu pomeni. Taranii, scriitorii, militarii, securistii democratiei, studentii saraci, pensionarii, toti sint coplesiti cu aceasta falsa si electorala marinimie de tip Dana Ceausescu.

Ploua cu pomeni. Vasta campanie de mituire a electoratului! Romania geme de idei trasnite de cumparare a omului cu buletinul de vot intre degete!