Primul mouse a fost lansat pe piata in 1982, primul mouse cordless (fara fir) a aparut in 1984, iar primul mouse optic cordless in 2001. Ei bine, zilele trecute a aparut si mouse-ul cu laser. Costa 80 de euro, fara TVA, iar luna aceasta va fi disponibil si in Romania.

Logitech MX 1000 Laser Cordless este primul mouse cu laser din lume. Nu are fir, este de 20 de ori mai sensibil si functioneaza pe suprafete “inaccesibile” suratelor sale optice cu LED (mouse-urile optice obisnuite).

Principiul de functionare este destul de simplu: lumina rosie a mouse-ului optic a fost inlocuita cu un laser invizibil pentru ochiul uman. Cu noua tehnologie, mouse-urile sunt mai sensibile la detaliile microscopice, au o acuratete crescuta si un nivel de reactie mult mai mare, spun producatorii. Noua tehnologie laser este rezultatul colaborarii intre Logitech si Agilent Technologies.

Testele au demonstrat ca mouse-ul cu laser este de 20 de ori mai sensibil la detalii decat mouse-ul optic cu LED si poate functiona fara probleme pe suprafete lucioase sau pe suprafete lemnoase texturate. Raza laser este emanata printr-un inel lucios din argint si este reflectata inapoi prin acelasi inel catre un senzor.