Suprafata Bucurestiului s-ar putea dubla pana in 2010, ajungand la cea a Varsoviei, aproape 500 de kilometri patrati, se arata intr-un studiu realizat de Institutul European „Jones Lang la Salle“. Capitala Romaniei se intinde, conform ultimelor date, pe o suprafata de 228 de kilometri patrati.

Specialistii englezi estimeaza ca cel mai mare oras al Romaniei va inregistra cea mai rapida dezvoltare in urmatorii ani. Aceasta cu toate ca acelasi studiu arata ca, pentru investitori, Bucurestiul este inca un oras destul de riscant. Specialistii englezi considera ca mediul de afaceri din tara noastra trebuie imbunatatit.

De asemenea, Romania este perceputa ca un stat unde legislatia nu se aplica intocmai, ceea ce ii nemultumeste pe investitorii straini din sectorul imobiliar.

Potrivit studiului realizat de Institutul European „Jones Lang la Salle“, in momentul de fata, investitiile pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est si piata de profil din Rusia reprezinta o adevarata „sansa a secolului“.

Printre cele mai importante atuuri ale regiunii ce i-ar putea determina pe oamenii de afaceri straini sa investeasca in sectorul imobiliar se numara cresterea veniturilor populatiei, imbunatatirea infrastructurii si prezenta tot mai mare a investitorilor din majoritatea sectoarelor de activitate. Totusi, specialistii englezi avertizeaza ca eventuale riscuri ar putea aparea.

Pentru urmatorul deceniu, englezii le recomanda investitorilor si regiunea Dunarii. Budapesta, Györ, Bratislava si Viena sunt orase care continua sa se dezvolte, rezultand sinergii benefice pentru piata imobiliara.

Studiul, intitulat „Locatii castigatoare“, trateaza pe larg sansele oferite de rasaritul Europei si de Rusia celor interesati de afacerile imobiliare.