Joi, se va oficializa legatura dintre PSD si PUR, in cadrul unui congres comun al celor doua formatiuni, dupa, ce miercuri seara, Biroul Executiv al PSD va aproba aceasta alianta electorala. Adrian Nastase, presedintele PSD, a declarat ca alianta se va numi Uniunea Nationala PSD+PUR si conteaza pe 45% din locurile viitorului Parlament.

Uniunea PSD+PUR isi va stabili joi si candidatul la prezidentiale, nimeni altul decat Adrian Nastase. Codrut Seres, actualul prezidentiabil PUR, va pune capat scurtei sale experiente de candidat, dupa ce a fost lansat in vara, cu surle si trambite, din caravana "Din Dragoste", direct spre Cotroceni.

Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a intrat si el in acest show, a mers in satul natal al prezidentiabilului, a stat de vorba cu matusile si bunicile, gata-gata sa-l infieze pe Seres, totul sub ochii telespectatorilor Antenei 1. Acum, PUR a decis ca ar fi mai bine sa schimbe actorul.

PNL-PD acorda azil primarilor umanisti

Alianta PNL-PD va "deschide usile" si va primi in cadrul coalitiei si pe primarii sau consilierii locali ai PUR, care vor parasi acest partid, suparati de intelegerea facuta cu PSD. "Daca vor deveni independenti, le vom acorda tot sprijinul nostru", le-a mai promis, ieri, purtatorul de cuvant al Aliantei D.A., Calin Popescu Tariceanu.

El a explicat aceasta tentativa de racolare prin faptul ca, in campania electorala din primavara, PUR a avut un mesaj "antibaroni", iar prin alianta cu PSD "se infrange vointa electoratului". Oferta Aliantei D.A. vine dupa ce, duminica, primarul PUR al Bacaului, Romeo Stavarache, s-a pronuntat impotriva intelegerii cu partidul de guvernamant.

Ieri, Tariceanu a mai spus ca este surprins de numarul neasteptat de mare de locuri eligibile - circa 32 - obtinute de PUR pe listele electorale ale PSD. Potrivit purtatorului de cuvant al Aliantei, o astfel de intelegere va crea insa probleme in interiorul PSD.

Romeo Stavarache va boicota alianta

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, pare sa se fi abonat din nou la o lupta cu imposibilul, rol ce l-a consacrat la alegerile locale, cand l-a infrant pe atotputernicul Sechelariu.

Dezamagit de decizia Consiliului National al PUR de a se alia cu PSD, Stavarache cauta acum solutii pentru a ramane, totusi, in partid, evitand insa alianta cu cei care, la locale, l-au facut in toate felurile posibile, inclusiv homosexual. "Sunt decis sa nu pun nici un om din PUR pe aceeasi lista cu PSD-istii.

Ma gandesc insa serios sa incerc o experienta inedita in politica romaneasca: PUR Bacau sa sustina doi candidati independenti, unul pentru Senat si altul pentru Camera Deputatilor, oameni tineri, nepatati si care au reusit si in afaceri. Ar fi singura solutie sa raman in PUR fara a fi alaturat unor oameni ca Hrebenciuc, Sechelariu sau Vlase (subprefectul Bacaului - n.r.

) si pentru a continua semnalul foarte puternic pe care l-am primit de la alegatori la locale, si anume nevoia de primenire a clasei politice". Stavarache spune ca inca nu sunt stabilite numele celor doi candidati, insa in zilele urmatoare va convoca o conferinta judeteana extraordinara, pentru a vedea in ce masura initiativa sa se bucura si de sprijinul colegilor de filiala.

C.D. , Liviu AVRAM, M.V.M.