Confuzia creata in jurul lui Ezzat Ibrahim al-Duri, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Saddam Hussein, a carui retinere fusese anuntata si apoi dezmintita de catre autoritatile irakiene, a luat sfarsit. Oficialii de la Bagdad au anuntat ca analiza ADN efectuata a infirmat identitatea acestuia, informeaza CNN.

La Falluja cel putin sapte militari americani au fost ucisi ieri si altii raniti intr-o ambuscada creata la periferia orasului. In nordul Irakului, la Kirkuk, au fost sabotate o importanta conducta de gaze cat si un oleoduct.

La Najaf, fortele de securitate irakiene au incercuit biroul clericului radical siit Moqtada al-Sadr, autoritatile indicand faptul ca militiile acestuia au torturat sau ucis, la ordinul sau, un mare numar de oameni.

Pe de alta parte, canalul tv panarab Al-Jazeera a anuntat ca cei patru iordanieni rapiti de o grupare armata autointitulata "Adunarea comba-tantilor de la Falluja" au fost eliberati, ca de altfel si un sofer turc de camion.

In ceea ce priveste soarta ziaristilor francezi Georges Malbrunot si Christian Chesnot, eliberarea acestora se lasa inca asteptata. Un site islamist a anuntat ca rapitorii ar mai pune alte trei conditii, solicitand printre altele o recompensa de 5 milioane de dolari..