Argumentele contra in ce priveste comportamentul lui Mutu: are tatuaje, e plin de bani, are cercei, are femei, are telefon mobil de tispe mii de euro, cu care da SMS-uri si hartuieste populatia feminina, citeste Dostoievski (pentru unii prilej de ironie, pentru altii prilej de laude), e rezerva la Chelsea, uneori nu e nici macar rezerva, e nervos, tot da lectii presei, repeta obsedant ca vrea

respect, desi pierde noptile dinaintea unor meciuri importante prin cluburi (sau, dupa varianta Neaga, uitindu-se la filme pe laptop!), e fitos, il copiaza pe Beckham bla-bla.

Argumente in favoarea lui Mutu: da goluri la nationala, e un lider adevarat, e obosit de presa, siciit, atacat in toate felurile, e, fundamental, baiat bun, e talentat, e nedreptatit, n-are noroc.

Si acum parerea mea (asteptind-o si pe a voastra). Mutu este primul fotbalist mediatic de la noi. Hagi, in anii de glorie, era un fotbalist romantic a carui viata personala nu era atit de atent monitorizata de presa. El insusi nu avea mari ambitii mondene. Mutu le are si, bietul, nu stia ca astfel de ambitii sint insotite si de bai in noroi.

Mutu ar fi vrut sa fie Beckham fara scandalul SMS-urilor. Nu s-a putut si nu se poate asa ceva. Zidane nu are ambitia tatuajelor, nici a cuceririlor epatante, asadar nu se stie mai nimic din viata lui intima. Asta e, sint doua categorii de fotbalisti. Fiecare isi alege. Cert e ca valoarea nu prea are legatura cu aceste optiuni secundare.

Emisiunea lui Ioanitoaia in care Mutu a fost urecheat pentru look mi-a amintit oricum de o tovarasa directoare de liceu care ne trecea pe lista neagra pe toti cei care aveam parul mai lung decit trebuia. Asa ca mi s-a facut mila de Mutu. El ar trebui sa invete sa manevreze presa sportiva (cum o si face cind e in favoarea lui) chiar si atunci cind aceasta ii este ostila.

Jocul lui Mutu are uneori straluciri pentru care merita sa stai cu inima strinsa nouazeci de minute. Chiar si faptul ca a ales o asa cale spinoasa a celebritatii mi-l face simpatic. Face toate prostiile unui adolescent imberb, dar de multe ori ii iau in gind apararea pentru ca se lupta cu niste profesorasi de tara ipocriti, pusi sa taie pletele si sa le smulga cerceii din urechi tinerilor.