Ultimele povesti despre Adrian Mutu au ridicat serioase semne de intrebare vizavi de faptul daca acesta merita sau nu sa poarte banderola de capitan al echipei nationale de fotbal.

Daca marturia celui care a declarat ca l-a vazut pe "Briliant" la un bar in noaptea de joi spre vineri nu a putut fi, inca, verificata, episodul in care fotbalistul lui Chelsea nu a oprit la semnalul politistilor rutieri din Bucuresti este cat se poate de adevarat.

Aceste intamplari vin in continuarea altor escapade ce zugravesc tabloul vietii extrasportive a lui Mutu, unul cenusiu, atipic pentru fotbalistii care pot aspira la statutul de lider de echipa. Acest aspect a fost dezbatut pe larg, duminica noaptea, in cadrul unui talk-show televizat.

Cristian Tudor Popescu, redactorul-sef al cotidianului "Adevarul", a afirmat ca Adrian Mutu nu merita sa fie pus in fruntea "tricolorilor".

"Un lider trebuie sa dea dovada de seriozitate. Viata sa profesionala si extraprofesionala trebuie sa fie un exemplu demn de urmat, astfel ca liderul este respectat de membrii grupului. Ori, prin ceea ce face, Mutu numai respect nu poate inspira", a spus Tudor Popescu. El a analizat evolutia atacantului din partida cu Macedonia: "Nu a jucat pentru echipa, ci a avut numai incercari individuale.

Nu stie sa isi mobilizeze coechipierii". Observatiile jurnalistului au fost sustinute de Angelo Niculescu, fostul selectioner al Romaniei. "Mutu nu poate fi lider de echipa. Si nici Chivu. Din pacate, in acest moment, Nationala duce lipsa de un fotbalist care sa poata prelua aceasta responsabilitate".

La randul sau, Emeric Ienei, un alt ex-selectioner, a considerat ca presa da o amploare prea mare vietii particulare a "Briliantului".

Derajat de ce se spunea in studiou, Mutu a intervenit telefonic, contrandu-l pe Cristian Tudor Popescu: "In primul rand, nu se pricepe la fotbal. In al doilea rand, daca pot fi sau nu liderul echipei, stiu numai colegii si antrenorul, care imi acorda intreaga lor sustinere.

Este adevarat ca viata mea particulara nu poate fi luata drept exemplu, dar vreau ca lumea sa ma judece pentru ce fac eu in teren. Si, oricum, ce fac in afara programului este treaba mea!". Fotbalistul a negat categoric ca si-ar fi petrecut noaptea de joi spre vineri intr-un bar din Craiova, in compania lui Neaga si Lobont.