Vladimir Putin isi mentine linia dura in problema Ceceniei si refuza orice negocieri.

El a respins si declansarea unei anchete referitoare la contextul in care fortele speciale au luat cu asalt scoala din Beslan.

Cel putin 335 de persoane au fost ucise in timpul asaltului.

Vladimir Putin a declarat presei occidentale ca a incepe negocieri cu separatistii ceceni ar fi ca si cum Vestul ar negocia cu Osama bin Laden.

Intre timp mii de rusi participa la demonstratii impotriva terorsimului.

La Beslan, localnicii isi ingroapa inca mortii.

Ingrijorari crescande

"Nimeni nu are dreptul moral de a ne cere sa negociem cu cei care ucid copii" a declarat Vladimir Putin jurnalistilor de la doua ziare britanice - Guadian si Independent.

El a adaugat: "De ce nu il intalniti pe Osama bin Laden, de ce nu il invitati la Bruxelles sau la Casa Alba ca sa incepeti negocieri cu el, sa il intrebati ce vrea si sa ii dati ce cere ca sa va lase in pace?"

Potrivit ziarului Guadin, presedintele Putin va declansa o ancheta cu privire la ceea ce s-a intamplat la Beslan, dar nu va fi o ancheta publica.

Aceste declaratii au fost facute pe fondul ingrijorarii crescande fata de evenimentele care au dus la asaltul scolii din Beslan, incheiat in mod tragic.

Peste 200 de persoane sunt inca date disparute, in urma tragediei de vineri.

Premierul Frantei, Jean Pierre Raffarin s-a alaturat publicatiilor ruse care au cerut lamuriri, aratand acuzator spre autoritati pe motiv ca au incercat sa minimalizeze consecintele asaltului.

Premierul Marii Britanii, Tony Blair, a declarat ca i-a spus lui Vladimir Putin in timpul unei convorbiri telefonice ca Marea Britanie este stupefiata de ce s-a intamplat la Beslan si transmite condoleante.

Jurnalisti retinuti

Intre timp, principalele ziare din Rusia au cerut socoteala Kremlinului fata de felul in care a gestionat criza.

Chiar si unele publicatii pro-Putin, precum Moskovsky Komsomolets, au fost foarte critice fata de prestatia autoritatilor.

Editorul celui mai mare ziar, Izvestia, a declarat ca a fost obligat sa demisioneze intrucat articolele publicate au fost considerate prea emotionale.

Postul de televiziune al- Arabiya, a anuntat ca reporterul sau a fost arestat in momentul in care s-a intors din Beslan.

Georgia a anuntat ca doi jurnalusti de-ai sai au fost arestati.

Analistul BBC, Dr Jonathan Eyal, a declarat ca este socant ca 40% dintre ostateci au fost ucisi si 40% raniti in timpul asaltului.

"Finalul a fost mult mai grav decat in oricare alta criza a ostatecilor pe care ne-o putem aduce aminte" a spus domnul Eyal.