Reprezentativa Romaniei va intalni astazi, de la ora 17.00 (in direct la TVR 1), pe arena "Estadi Comunal", selectionata similara a Andorrei, in cel de-al treilea joc din preliminariile CM 2006. In primele doua partide disputate in Grupa 1 tricolorii au invins Finlanda si Macedonia cu acelasi scor - 2-1.

Fara a subestima ad-versarul, diferenta de valoare dintre Andorra si Romania este uriasa, chiar si in conditiile in care de pe teren vor lipsi vedete precum Mutu, Chivu, Radoi, Ganea, Fl. Petre si, posibil, Pancu. Intalnirea dintre cele doua reprezentative constituie o premiera.

Partida din Andorra va fi arbitrata de o brigada din Germania: Knut Kircher (la centru), Harald Sather si Peter Henes (asistenti).

"Andorra joaca fotbal din placere"

Tricolorii sunt convinsi ca adversarul nu le va ridica nici o problema si vor sa inceapa partida tare, pentru a-si asigura un avantaj lejer inca de la pauza. In schimb, romanii sunt mai concentrati la disputa de la Amsterdam, de unde isi doresc sa iasa un "X" in confruntarea dintre Olanda si Cehia, marile favorite ale grupei.

De asemenea, Romania este cu gandul la marele meci al anului, cel din 9 octombrie, cand va intalni, in deplasare, Cehia. Dupa jocul de la Praga, tricolorii au ca obiectiv acumularea a minimum 10 puncte in clasament, urmand ca in ultima intalnire din acest an sa mai contabilizeze inca 3 puncte din meciul cu Armenia.

Referitor la posibila forta a Andorrei, declaratia sefului FRF, Mircea Sandu, este graitoare: "Este o echipa mica. An-dorra joaca fotbal din placere. Poate peste vreo trei-patru ani va fi capabila de surprize. In prezent, Andorra doar pune unele probleme, stand intr-o permanenta defensiva".

Deoarece Pancu continua sa aiba probleme la picior, se pare ca Generalul nu-l va arunca in lupta de la inceput. In aceste conditii, formula de start a tricolorilor ar putea arata astfel: Lobont - Stoican, Iencsi, Rat - Cernat, Paraschiv, Soava, Dica, Neaga - Danciulescu, Marica.

Puiu cere atentie

Jucatorii Andorrei au un mare respect fata de tricolori, motiv pentru capitanul echipei din Pirinei, Justo Ruiz, sa declare: "Romania dispune de numeroase valori individuale, desi multi fotbalisti sunt accidentati".

Incercand sa faca o paralela intre Finlanda si Romania, selectionerul David Rodrigo a spus ca tricolorii alcatuiesc o formatie mult mai puternica decat cea a nordicilor, datorita jucatorilor mult mai experimentati si mai rapizi.

Spre deosebire de Mircea Sandu, Iordanescu a adoptat un ton de precautie, cerandu-le jucatorilor sa se concentreze 100% la aceasta partida. "Andorra a pierdut cu 3-0 in fata Finlandei, dar nici un meci nu seamana cu altul. Chiar daca este formata mai mult din amatori, echipa Andorrei nu are nimic de pierdut. De aceea, cred ca nu vom avea un meci usor", a comentat Puiu.

Atac la escapade

Tehnicianul dinamovist Ioan Andone a criticat ieri escapada jucatorilor Mutu, Lobont si Neaga de dinaintea partidei cu Macedonia. "Daca este adevarat, este nepermis, de neconceput. Important este ca, pana la urma, chiar daca au facut acel lucru, ei au castigat. Erau si niste jucatori importanti pentru echipa", a precizat Andone.

Antrenorul dinamovist crede ca jocul Nationalei a lasat de dorit in partida cu Macedonia. Andone s-a referit si la jocul practicat de doi "caini" la Craiova: "Nu exclud posibilitatea ca evolutiile lui Florentin Petre si Danciulescu sa fi fost influentate de rezultatele echipei de club".

Bruckner: "Romania va fi greu de batut"

Selectionerul ceh, Karel Bruckner, va avea astazi o misiune dificila la Amsterdam. Cu toate acestea, Bruckner nu uita ca in cartile pentru CM 2006 se afla si Romania.

Antrenorul Cehiei a declarat ca nu-si va subestima nici un adversar din grupa, indiferent de numele pe care-l poarta. Referindu-se la disputa de peste o luna, Bruckner a precizat: "Romania va fi foarte greu de batut si chiar si asa-zisele echipe mici vor face totul sa ne incurce".