Pentru a treia oara la rand, Cehia si Olanda sunt repartizate in aceeasi grupa. Dupa ce si-au disputat primul loc in grupa pentru calificarea la Euro 2004, cele doua nationale s-au duelat tot la nivelul grupelor si la competitia din Portugalia. In aceasta seara, Olanda si Cehia se vor intalni iarasi in faza grupelor pentru a se califica la Campionatul Mondial din 2006.

"Toate grupele sunt dificile, asta este realitatea in Europa zilelor noastre", a comentat Karel Bruckner, dupa tragerea la sorti de la Frankfurt. "Romania va fi foarte dificil de invins si chiar natiunile asa-zise mici vor incerca sa ne incurce. Nu indraznim sa ne subestimam adversarii", a spus tehnicianul cehilor zilele acestea.

Si site-ul oficial al UEFA noteaza ca Grupa I de calificare la CM 2006 este una din cele mai echilibrate. "Cehii au aterizat intr-o grupa tare. Pe langa mereu puternica Olanda, romanii se afla pe primul loc, cu maximum de puncte dupa doua meciuri", scrie sursa citata.

Pentru partida din aceasta seara, cehii se confrunta cu numeroase probleme de lot, mai multi jucatori importanti fiind accidentati. Mijlocasul lui Juventus, Pavel Nedved, care a iesit accidentat la partida din semifinalele Campionatului European, pierduta cu scorul de 1-0 de Cehia in fata Greciei, va lipsi de pe teren din cauza unor probleme la genunchiul stang.

Karel Poborsky, mijlocasul celor de la Sparta Praga, este si el indisponibil. Poborsky a acuzat probleme la spate dupa ce si-a ridicat fiica in brate. In aceste conditii, partenerul lui Baros din linia ofensiva va fi ales din campionatul Germaniei, cele mai multe sanse de titularizare avandu-le Jan Koller de la Borussia Dortmund.

De partea cealalta, Olanda trece printr-un schimb de generatii care se manifesta atat la nivelul jucatorilor, cat si la nivelul bancii tehnice. Dupa Euro 2004, Marco van Basten a preluat conducerea tehnica, iar mai multi fotbalisti si-au anuntat retragerea din nationala "Portocalei mecanice", printre care Cocu, de Boer si Overmars.

Chiar si asa, Van Basten este decis sa mearga, in continuare, pe mana atacului, insa punctul nevralgic al nationalei Olandei ramane in continuare defensiva. Sub comanda fostului international, olandezii au disputat doua partide amicale, un 2-2 cu Spania si 3-0 cu Liechtenstein, iar defensiva i-a pus pus mari semne de intrebare lui Van Basten.

In aceasta seara, contra Cehiei, olandezii nu pot conta pe doi dintre atacanti: Van Nistelrooy este accidentat, iar Kluivert incearca sa-si gaseasca locul in echipa Newcastle. In aceste conditii, lui Roy Makaay ii revine sarcina de a marca si a demonstra astfel si la nationala ca este intr-adevar un atacant valoros.

In faza ofensiva el va fi ajutat de catre mijlocasii Mark van Bommel, Edgar Davids si Rafael van der Vart. Partida dintre Olanda si Cehia va incepe la ora 21,15 si va fi transmisa in direct de catre postul Antena 1.