Fostul international Gica Popescu a intrat in centrul unui scandal de proportii ieri, la Craiova, dupa ce cotidianul “Gazeta de Sud” a publicat acuzatiile doctorului Florin Petrescu, directorul Spitalului de Urgenta din localitate. Acesta a afirmat ca “Baciul” si-a uitat promisiunea de a dona spitalului profitul actiunii “Seara Campionilor”, de asta-primavara.

“Conform protocolului incheiat, Gica Popescu a promis ca nu ne va da noua banii, dar ca va contracta chiar el lucrarile de reparatie necesare in cele trei clinici de pediatrie ale spitalului”, a declarat Florin Petrescu pentru “Gazeta de Sud”. “Era vorba de vreo 9,5 miliarde de lei, o suma enorma, care ar fi fost bine venita unitatii noastre.

Pina acum insa, nu am vazut nici banii promisi si nici vreun reprezentant al lui Gica Popescu sa vina sa evalueze macar lucrarile! Sper ca, pina la urma, marele fotbalist sa-si tina cuvintul dat. Daca n-avea de gind sa ne ajute, macar sa nu ne promita!”, a incheiat directorul Spitalului de Urgenta Craiova.

La conferinta de presa sustinuta de Popescu dupa meciul de la gala “Seara Campionilor”, fostul mare fotbalist declarase ca “s-au adunat 419.217 dolari. Cheltuielile au fost de 215.341 dolari, iar profitul de 203.876 de dolari. Acesti bani vor merge la Sectia de pediatrie a spitalului din Craiova”.

La rindul sau, doctorul Corneliu Sabetay, seful Clinicii de Chirurgie-Ortopedie Pediatrica, ne-a povestit ieri: “La invitatia directorului Directiei de Sanatate Publica Dolj, domnul Magla, am mers la o intilnire cu Gica Popescu. Acolo erau si ceilalti doi sefi de sectii de la pediatrie, directorul spitalului si alti citiva medici.

I-am spus lui Gica Popescu un alt lucru: daca tot vrea sa ajute spitalul, sa nu dea banii pe consumabile. I-am sugerat ca ar fi mult mai bine daca ar cumpara un aparat pe care noi nu-l avem si ne este necesar, cum ar fi un ecograf, sau un televizor special pentru sala de operatie”. Gica Popescu s-a declarat stupefiat de acuzele lansate de doctorul Florin Petrescu.

“E o prostie ceea ce sustine doctorul Petrescu! N-am stabilit o data fixa de predare a banilor. Intirzierea are o explicatie: nimeni n-a platit banii pe loc. Nici firmele private, nici televiziunile... Luni voi fi la Craiova si vom demara programul de modernizare a spitalului”, a declarat “Baciul” ieri.