I-a invatat pe altii sa respecte regulile rutiere, dar si-a neglijat propriul fiu

Tudor Vochina (22 de ani), fiul comisarului-sef Virgil Vochina (consilierul ministrului de interne), risca intre un an si cinci ani de inchisoare pentru ca a condus o motocicleta fara permis. Acest lucru a fost depistat in urma unui accident de circulatie.

Poate ca nu s-ar fi aflat ca Tudor Vochina conducea incalcind legea, daca beizadeaua ultramediatizatului comisar nu ar fi fost implicata intr-un accident de circulatie. Incidentul s-a produs pentru ca Vochina junior nu cunostea regulile de circulatie.

Luni, in jurul orei 16.30, Tudor conducea o motocicleta Yamaha. El s-a intersectat cu o masina Peugeot, condusa de Laurentiu Ion Cicu, care, conform unui comunicat al politiei, nu a acordat prioritate de dreapta. Accidentul a avut loc la intersectia Calea Calarasilor cu strada Delea Veche.

Tudor a fost luat de o Salvare si transportat la Spitalul Universitar, unde se afla internat la Sectia ortopedie, cu diagnosticul “fractura de femur, picior sting”. Conform legii, conducerea fara permis se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani.

Contactat telefonic, ieri, consilierul Virgil Vochina ne-a declarat: “Da, era cu motocicleta lui... de fapt era motocicleta imprumutata de la un prieten, dar va rog, reveniti putin mai tirziu...”.

Virgil Vochina: “Accidentul s-a datorat teribilismului!”

“Regret enorm ceea ce s-a intimplat si regret ca tocmai fiului meu. Accidentul s-a datorat in mare parte teribilismului la 22 de ani. Ancheta isi va urma cursul, i se va intocmi dosar penal... Pe mine ma ingrijoreaza acum starea de sanatate a fiului meu, pentru ca urmeaza sa fie operat miiine sau poimiine (n.r. - astazi sau miine). Accidentul s-a petrecut in apropierea locuintei.

A incercat motocicleta unui prieten si era la 100 de metri de casa. Daca avea carnet nu ar fi fost gasit vinovat pentru ca soferul Peugeotului nu i-a acordat prioritate, dar asta nu mai are acum importanta”,

ne-a declarat comisarul-sef Virgil Vochina.

Tatal tinea lectii de circulatie la radio si la televizor

Comisarul-sef Virgil Vochina este cunoscut ca realizator de filme de scurtmetraj si de emisiuni radio si TV, atit pe plan national (trei premii APTR), cit si international (marele Premiul al Festivalului International de Film de la Karlovy Vary - 1996). Totodata, el are in palmares mai multe carti si articole de specialitate. Este divortat si are doi copii.

Vochina se poate lauda si cu alte distinctii si diplome pentru activitatile de educatie rutiera in rindul populatiei. I-a invatat pe altii sa respecte regulile de circulatie, dar destinul l-a tradat: comisarul n-a putut face nimic in privinta propriului copil.