O noua moda bintuie in lumea showbizului si a departamentelor de relatii cu presa: discutiile pe mail. Daca soliciti un interviu sau o declaratie, ti se solicita sa intrebi pe mail.

Asa se face ca, de exemplu, daca suni o vedeta care face bani din emisiuni lacrimogene, care manevreaza sentimentele ca pe ciorapi, vei avea surpriza sa primesti pe mail nu un raspuns spontan, macar in ton cu emisiunea, ci un raspuns ca din partea Ministerului de Externe.

Cum as putea sa public, de exemplu, un “interviu” plin de comunicate de presa in loc de raspunsuri cu Andreea Marin sau cu Esca sau cu cine stie cine. Si, daca stam si privim presa din ultimii ani, vom observa ca vedetele noastre nu mai vorbesc firesc. Au capatat o frica amestecata cu dispret pentru confruntarile directe cu cititorii.

Sub pretextul ca doresc sa-si apere imaginea si sa si-o conserve, vedetele noastre ne apar din ce in ce mai rigide, mai putin dispuse sa vorbeasca verde in fata, din ce in ce mai lipsite de personalitate, la urma urmei.

Fiecare problema abordata, fiecare intrebare constituie pentru ele un adevarat pericol, o amenintare pentru o extrem de rudimentara imagine de vedeta tv (buna, iubitoare, zina-zinelor etc.).

Atunci cind vor reusi sa scape de complexul Cenusaresei si vor invata sa vorbeasca cu presa la fel de normal cum vorbesc la slujba sau acasa, atunci vom avea si un showbiz real si nu unul alcatuit din stiri tip barter sau din stiri facute sa distruga...

L-ati vazut pe Iliescu la Tuca? Eu cred ca, in partea a doua a emisiunii, bunicuta a inceput sa atipeasca din cind in cind. Parca lucra la gherghef si din cind in cind tresarea, trezit de vreo ridicare de ton venita din partea lui Tuca, si spunea: nu comentez...

Vorbeam cindva despre analisti la pachet: l-am vazut pe analistul Dan Pavel asistind ieri pe Antena 1 la o explozie de noroi a lui Gigi Becali cu zimbetul pe buze. Ma intreb pina unde se poate zimbi indiferent pe multi bani.

rogozanu@expres.ro

PSD, fentat

Dan imi scrie: “Observatorul Antenei 1 este un post de stiri ca oricare alt organ media. Aceasta emisiune nu face decit sa anunte ce se intimpla. Spre deosebire de Evenimentul zilei, care isi exprima parerea sa despre tot ce scrie.

Si atunci, ce doresti dumneata? Ii ceri socoteala de ce nu s-a dovedit bun prorocitor? Cit priveste alianta PUR cu PSD, pe semne ca nu esti in stare sa vezi mai departe de lungul nasului (ceea ce este destul de departe). Zici ca Voiculescu isi datoreaza averea securitatii, nu abilitatilor sale comerciale. Este posibil, dar partial, pentru ca vezi bine cum i-a fentat pe PSD-isti la negociere.