Defectiunile tehnice si spatiul inedit pentru muzica sopranei au diminuat serios calitatea concertului

Concertul care a umplut piata de linga Casa Poporului a atras cele mai diferite tipuri de spectatori. De la posesorii de invitatii speciale care stateau linga scena, unde oamenii de ordine au interzis accesul presei, pina la curiosi care nu prea stiau cine cinta, dar au venit pentru ca au vazut agitatie si un spectacol gratis.

Brightman si-a taiat din spectacol o parte din lumini pentru ca TVR sa poata sa inregistreze concertul. Surse neoficiale spun ca intregul concert ar fi costat aproximativ 400.000 de euro.

Concertul de luni seara a adus in Piata Revolutiei din Bucuresti montarea uriasa a concertului Sarah Brightman, interpreta care i-a uimit pe organizatori cu pretentiile rezonabile pe care le-a avut. Soprana nu a cerut decit apa si cafea.

Spectacolul nu a fost tocmai usor de digerat pentru toti cei in jur de 20.000 de spectatori care au umplut Piata Constitutiei. De altfel, chiar si Sarah Brightman s-a aratat, dupa concert, surprinsa de numarul celor veniti sa asculte piesele bine cunoscute ale sopranei.

Intre ritmuri orientale si arii clasice de opera, concertul a inclus piese din muzica facuta celebra de Queen (“Who Wants to Live Forever”) si Louis Armstrong.

Sarah Brightman, inconjurata de opt dansatoare, trebuia sa faca fata si unor momente acrobatice demne de un sportiv. Soprana a adaptat bucati muzicale celebre, chiar si arii consacrate de opera, pentru momente coregrafice si spectacole de lumini.

Sarah Brightman si-a facut intrarea intr-o rochie alb-argintie, renuntind rapid la trena. Pina la sfirsit un singur accesoriu a ramas la neschimbat indiferent de costumele pe care artista le alegea: o diadema pe care Brightman a purtat-o fixata in coafura fara sa o piarda nici in cele mai dinamice momente.

Concertul de la Bucuresti a fost singura reprezentatie in aer liber din tot turneul de promovare a albumului sopranei, “Harem”. Acest fapt s-a simtit in calitatea sunetului care, dupa o cadere jenanta in debutul spectacolului, nu a reusit sa redea cu destula fidelitate performantele vocale pentru care este cunoscuta Sarah Brightman.

Printre spectatori s-a strecurat si Nastase, primul-ministru dornic sa apara aproape de oameni si departe de presa. Ziaristii nu au avut acces in zona in care a stat Nastase, intr-o atitudine lejera pazita cu strasnicie de SPP.

Concertul a costat 400.000 dolari

Daca piesele din celebra “Fantoma de la opera” nu au fost aclamate pe masura, aceasta s-a datorat si impresiei ca lipseste ceva... Lipsea o buna parte din instalatia de lumini, la care se renuntase pentru ca spectacolul sa poata fi inregistrat pentru televiziune. In schimb, momentele de ritmuri orientale au scos la iveala pasiunea celor mai multi dintre spectatorii din piata.

De obicei, concertele sopranei sint sustinute in spatii cit mai intime, amploarea montarii celui de la Bucuresti topindu-se intre cladirile din fata Casei Poporului.

O vedeta fara aere

La conferinta de presa, Sarah Brightman a precizat ca la Atena au fost doua spectacole cu aceleasi piese, dar fara montarea scenica pe care o presupune turneul “Harem”, astfel ca se poate spune ca turul ei european a inceput la Bucuresti. Costul concertului, sustin surse din preajma organizatorilor, s-ar fi ridicat la aproximativ 400.

000 de dolari, banii incluzind si onorariul artistei. O suma nu tocmai mare pentru o asemenea montare.

In cele citeva zile petrecute la Bucuresti, Sarah Brightman a apucat sa vada numai cladirile care se aflau pe marginea soselelor dintre hotel si televiziune, Sala Palatului sau Piata Constitutiei. Cind a fost intrebata ce i-a placut in Bucuresti, preferintele ei au inclus arhitectura din Capitala.

Interpreta a parasit ieri Romania, cu gindul ca a fost tratata ca un hamburger. “De fiecare data cind mergeam prin Bucuresti, aveam cite doua masini de politie care ne insoteau”, ar fi comentat artista.