Merloni Elettrodomestici, prezent si pe piata romaneasca prin marcile Ariston si Indesit, se va numi, din ianuarie 2005, Indesit Company, informeaza un comunicat al producatorului italian de electrocasnice. "Schimbarea de nume vine in intampinarea nevoii de a comunica eficient si rapid legaturile dintre companie si brandurile sale.

A fost ales Indesit pentru ca este marca Merloni Elettrodomestici cea mai larg raspandita la nivel international", precizeaza sursa citata. Numele a fost aprobat si de adunarea generala a actionarilor companiei.

Intrata in portofoliul Merloni in anul 1987, marca Indesit a fost prima mare achizitie a companiei dintr-o serie de 14, printre care se numara si Stinol in Rusia sau Hotpoint in Marea Britanie, cele mai recente. Subsidiara din Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 49 milioane de euro.

Grupul a fost infiintat in anul 1975 si este unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice din Europa. La nivel mondial, Merloni a obtinut, in 2003, o cifra de afaceri din vanzari de circa trei miliarde de euro.