Prima faza in actiunea de reorganizare a sportului romanesc intr-un singur for, care sa incorporeze Comitetul Olimpic Roman si toate federatiile, s-a derulat, ieri, cand a avut loc demisia-surpriza a presedintelui Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Morariu.

Mutarea a fost instrumentata inca de saptamana trecuta, cand actualul presedinte al COR, Ion Tiriac, a declarat ca nu va mai candida pentru un nou mandat in fruntea forului olimpic si ca este timpul sa lase locul unei persoane tinere, chiar nominalizandu-l in acest sens pe Morariu.

„Este timpul sa las locul cuiva mai tanar, iar acesta sper sa fie domnul Morariu, daca va fi convins sa candideze. Dupa parerea mea, este omul care ar putea continua ceea ce am inceput“, spunea Tiriac la vremea respectiva, Morariu fiind, de altfel, persoana pe care tot el a propus-o in fruntea ANS.

Fost presedinte al Federatiei Romane de Rugby, Morariu a preluat conducerea ANS in data de 3 iulie 2003, timp in care a incercat descentralizarea sportului si a incercat sa convinga federatiile sportive sa accepte apartenenta la noul COR, insa in actiunea sa a intampinat o puternica rezistenta din partea Federatiilor de atletism si scrima.

Conducerea temporara a ANS va fi preluata, se pare, de actualul vicepresedinte, Constantin Diaconu, in timp ce Morariu are sanse sa se mute in fotoliul de presedinte al COR in data de 15 noiembrie, cand sunt programate urmatoarele alegeri.