Actionarii Petrom vor putea sa participe, la un pret de subscriere de 0,0525 euro pe actiune, la majorarea de capital social al companiei prin emiterea unui numar maxim de 18,73 miliarde de titluri.

Potrivit unui comunicat ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB), institutie prin care sunt tranzactionate actiunile Petrom, pretul de 0,0525 euro pe titlu va fi calculat in lei la cursul anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru 14 septembrie, data adunarii generale extraordinare a actionarilor. La cursul BNR pentru ieri, 41.106 lei/euro, pretul unei noi actiuni ar fi de 2.

158 lei, cu aproape 200 de lei mai jos fata de cotatia de la Bursa de Valori.

Petrom isi va majora capitalul prin emiterea a cel mult 18,73 miliarde actiuni, care vor putea fi preluate de grupul austriac OMV si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si ceilalti actionari, mai putin Ministerul Economiei. In cazul in care toate actiunile vor fi subscrise, capitalul social al Petrom va fi majorat cu 983,3 milioane euro.

Potrivit convocatorului, BERD va participa la majorarea de capital prin compensarea unei sume de pana la 73 milioane dolari catre actionarii existenti, astfel incat acestia sa-si mentina participatia.