CDMA2000 in banda de 450 MHz, Flexent CDMA Modcell ES. Aceasta are capacitate mare, este eficienta din punct de vedere al costurilor si are dimensiuni reduse.

Operatorul Zapp foloseste statiile Modcell ES ca parte a extinderii retelei sale CDMA450 care include si introducerea de servicii de date CDMA200 1xEV-DO, cum ar fi accesul de mare viteza la Internet si Intranet, videoconferinte si alte aplicatii multimedia, la viteze de pana la 2,4 Megabiti pe secunda.

Parte a familiei de statii de baza OneBT, dezvoltate de Bell Labs, Flexent CDMA450 Modcell ES are dimensiuni cu 40% mai mici si ofer aceeasi capacitate comparativ cu precendentul model de statie de baz CDMA450 de mare capacitate de la Lucent.

Modcell ES este proiectat pentru furnizorii de servicii care au nevoie de o solutie de mare capacitate pentru a putea oferi acoperire consistenta in zonele urbane si suburbane, unde reteaua este solicitata la maximum.

De asemenea, noul model permite operatorilor care lucreaza cu tehnologia NMT 450 sa migreze fara probleme de la retelele analoge catre retele avansate de generatia a treia (3G), care ofera servicii de voce digitala si transmisii mobile de date de mare viteza.

"Lucent a ajutat la crearea pietei pentru CDMA450 si vom continua sa introducem produse si solutii inovatoare care permit operatorilor CDMA450 sa ofere servicii de voce de inalta calitate si servicii de date de mare viteza comparabile sau chiar mai bune decat cele mai performante produse din oricare parte a globului", a declarat Mike Iandolo, vicepresedinte pentru produse CDMA al Mobility

Solutions Group, din cadrul Lucent Technologies. "Statia CDMA450 Modcell ES, care ofera suport pentru 1xEV-DO, poate ajuta furnizorii de servicii CDMA450, asa cum este si Zapp, sa-si diferentieze oferta si sa ajute la oferirea de acces universal si servicii de clasa mondiala pentru oameni si regiuni unde tehnologia moderna abia face primii pasi", a adaugat Iandolo.

Statia Flexent® CDMA450 Modcell ES poate furniza acoperire in interiorul cladirilor si in zonele rurale, fiind capabila sa umple gaurile de acoperire. Statia suporta atat CDMA2000 1X, cat si CDMA2000 1xEV-DO si ii vor putea fi adaugate capabilitati push-to-speak si IP.

Consuela Stegarescu, Mihai Colonelu