Dobanzile percepute la creditele acordate populatiei de Banca Comerciala Romana vor scadea, incepand de azi, cu 3%, informeaza institutia bancara. De asemenea, ratele aferente imprumuturilor pentru companii vor scadea cu doua puncte procentuale. Reducerea dobanzilor nu este valabila si pentru creditele ipotecare. Dobanzile pentru depozitele atrase de la clienti vor ramane neschimbate.

In urma reducerilor, dobanda perceputa de BCR pentru creditele contractate de populatie in vederea achizitionarii de bunuri de folosinta indelungata si a creditelor pentru nevoi personale va fi de 23,9% pentru imprumuturile cu scadenta de pana la un an si de 24,9% pentru maturitatile mai lungi.

Imprumuturile pentru persoane fizice in scopul reparatiei, modernizarii, cumpararii si constructiei de locuinte sau case de vacanta vor avea o rata a dobanzii de 21%. Aceeasi dobanda va fi aplicata finantarilor destinate cumpararii de terenuri aflate in intravilan. Dobanzile la creditele pentru nevoi personale in valoare de pana la 20.

000 euro, garantate cu imobile sau terenuri, va fi de 19% pentru termenele de rambursare de maximum un an si de 20%, pentru cele pe termen mediu si lung. De asemenea, rata dobanzii pentru cardurile de credit va fi de 28%, iar cea perceputa pentru cardurile de debit in lei cu facilitatea de descoperit de cont se va situa la 24%.

BCR va percepe dobanzi cuprinse intre 18 si 22,9% pentru creditele cu dobanda fixa, in functie de perioada de acordare.