Tragismul si, in final, moartea au luat, ieri, locul festivismului Congresului de constituire a Uniunii Nationale PSD-PUR. Vicepresedintele PUR Galati, Constantin Costica, in varsta de 75 de ani, si-a trait ultimele clipe de viata exact in momentul in care cei circa 4.000 de delegati la reuniune aplaudau frenetic candidatura lui Adrian Nastase la presedintia Romaniei din partea celor doua partide.

Prabusit intre randurile din spatele Salii Palatului, cu sange curgandu-i din gura si cu ochii dati peste cap, liderul PUR a fost scos inert, pe targa, din sala frematanda. De la tribuna nimeni nu a schitat nici un gest si discursurile triumfaliste aveau sa continue timp de inca 40 de minute.

in paralel, in spatele unor draperii verzi, parca de camuflaj, medicii duceau o lupta disperata pentru viata liderului PUR. Singura preocupare a cerberilor de la PSD a fost aceea de a indeparta blitzurile fotoreporterilor. Nimic nu-i impiedica insa sa fumeze langa targa unde eforturile de resuscitare pareau zadarnice.

"A murit!", a venit ca un trasnet verdictul si omul a fost dus spre iesire si urcat in ambulanta care a luat drumul Spitalului Municipal. Ulterior, cei din prezidiu au aflat despre incident, dupa aproape trei sferturi de ora, printr-un biletel trimis chiar de ministrul sanatatii.

Totusi prezidiul congresului a fost informat ca omul nu a murit in sala congresului, ci la spital, unde a facut al doilea infarct. Liderii PSD-PUR au asigurat familia de tot sprijinul necesar.