Toate televiziunile autohtone incearca o revenire in forta, in sezonul care va debuta in acest weekend, fie cu imbunatatirea formatelor mai vechi, fie cu introducerea unor programe complet noi. "Camara" posturilor este aproape plina cu tot felul de "bunatati". Marea batalie se va duce, unde in alta parte, decat in zona divertismentului.

Majoritatea posturilor tv se grabesc asadar sa-si scoata asii din maneca, mizand pe entertaiment. Pe langa Televiziunea Nationala - care se bucura de cateva zeci de ani de experienta -, si canalele comerciale au inteles ca succesul poate veni si din productii proprii, cat mai spectaculoase, ca format, si daca se poate, cat mai surprinzatoare.

Ideea pare sa convina tuturor, mai ales ca bugetele alocate sunt unele pe masura. Iar ca model, dupa cum am aflat de la realizatorii din TVR, se incearca reactivarea tipului de emisiuni realizate odinioara de regretatii Tudor Vornicu si Alexandru Bocanet. In acest sens se lucreaza la "Stele de cinci stele", cu Horatiu Malaele si Stefan Banica Jr. pe post de moderatori si corealizatori.

Mai sunt si cateva exceptii - Antena 1 -, care merge mai departe cu programele lansate in ultimele sezoane, cum ar fi "Folclorul contraataca" sau "Ciao, Darwin", dar pregatesc "Cei mai frumosi ani". La PRO TV sunt asteptate cu infrigurare propunerile lui Florin Calinescu: serialul de comedie "Baieti buni" si magazinul "O duminica perfecta".

Debut fulminant

In aceasta idee este si emisiunea realizata de Prima TV, "70 Show", cu Virgil Iantu, care va fi lansata astazi. Dupa cum anunta postul tv, noua productie se vrea ceva inedit. Pe langa formatul live, Iantu va avea invitati cu totul speciali, din generatia celor care ne-au incantat in anii ’70.

Printre primele nume anuntate se numara Ray Dorset, solistul trupei Mungo Jerry, cea care a lansat in urma cu 30 de ani hit-ul "In The Summertime" - slagar caruia nu i-a trebuit decat zece zile de la lansare pentru a intra pe primul loc in topurile britanice.

Alti invitati vor fi Cristian Topescu, care va readuce in actualitate comentariile exercitiilor Nadiei la Montreal, Rica Raducanu va povesti de golul primit de la Pele, iar George Mihaita si Vladimir Gaitan vor vorbi despre "Reconstituirea". Inceputul pare promitator, iar vedeta grizonata a postului are sanse sa se bucure de succes chiar de la prima editie.

Ascensiunea Rocsanei Marcu

Daca ramanem la capitolul noutati, Prima TV mai acorda girul si altor vedete autohtone. Rocsana Marcu va debuta de duminica, tot ca prezentatoare, in emisiunea "Chic & Stil", un format preluat si dezvoltat, care a ajuns la cinci rubrici.

Rocsana ne-a povestit ca va dezvalui telespectatorilor cum "au ajuns vedetele vedete" - invitatul ei este Catalin Botezatu; apoi va vorbi de noua speranta a postului, Ionut Chermenschi, la rubrica "Barbatul emisiunii", va pleca cu o vedeta la shopping si va discuta despre sex, cu alte nume ale show-bizz-ului romanesc.

Rocsana nu mai are timp de distractie: isi pregateste lucrarea de licenta, pe tema "Comunicarea audio-video", si lucreaza de zor pentru emisiunea matinala si pentru "Chic & Stil".

Poveste din Irak

Si Andreea revine sambata cu o noua serie a emisiunii "Surprize, Surprize...", care se vrea o editie-maraton - de patru ore.

"Practic, vor fi doua spectacole intr-unul singur", spune realizatoarea. Cireasa de pe tort va veni tot din partea Andreei: reportajul din Irak realizat de frumoasa vedeta de la TVR. Tot la noutati se inscriu invitatii, dar si campania umanitara initiata de ea, pe care o va lansa sambata. Fiind vorba despre o emisiune-surpriza, Andreea nu a vrut sa ne dezvaluie mai mult.

Corpul de balet a ajuns la 27 de oameni, iar decorurile sunt schimbate substantial.

Batalia pentru audienta este mare, telespectatorii sunt cam obositi, campania electorala este gata sa inceapa. Cine ce va alege, ramane de vazut.