Imparatul rromilor, Iulian, acuza un afacerist valcean ca ar fi inselat 20.000 de tigani, pagubindu-i cu aproximativ 900 de kilograme de aur.

Tiganii adunati in comuna Costesti, la Festivalul International al Rromilor, il acuza pe patronul societatii SC Rarora, Ion Marin (foto), ca i-ar fi inselat cu circa 900 kilograme de aur.

OCTAVIAN HERTA

Imparatul rromilor, Iulian Radulescu, a depus recent la Inspectoratul Judetean de Politie Valcea o plangere impotriva omului de afaceri Ion Marin, acuzandu-l de inselatorie. Conform spuselor imparatului Iulian, Marin ar fi pacalit 20 de mii de tigani, cerandu-le monezi de aur, pentru a gira diverse imprumuturi, la mai multe filiale BCR din Oltenia: Pitesti, Novaci, Slatina sau Targu-Jiu.

Marin le-a promis tiganilor ca le da inapoi banii intreit, si chiar i-a momit pe unii dintre ei cu Mercedesuri second-hand, pentru a-i atrage in acest joc piramidal asemanator Caritasului. Pana acum, au fost identificate circa 75 de kilograme de asemenea monezi de aur, la filiala BCR Pitesti.

Imparatul Iulian a acuzat o parte din autoritatile care au condus judetul in perioada in care s-a derulat escrocheria, de complicitate. Ion Marin este cercetat de Parchetul National Anticoruptie pentru ca a prejudiciat statul roman cu mii de miliarde de lei.