Seria demisiilor din PUR ale celor nemultumiti de Alianta cu PSD a continuat si in ultimele doua zile. Aproape intreaga filiala Prahova, in frunte cu presedintele organizatiei, Florin Anghel, a decis, miercuri seara, sa praseasca partidul lui Voiculescu si sa se inscrie in PNL.

La Iasi, un grup de cinci membri PUR dezamagiti de decizia privind constituirea Uniunii Nationale PSD+PUR, au trecut, ieri la PD. “Am crezut cu sinceritate in viziunea social- liberala afisata de liderii PUR, precum si in povestile despre un partid curat, neaservit puterii, promotor al unui nou tip de politica.

Alianta facuta acum de PUR cu PSD, pentru alegerile generale, ne arata clar duplicitatea unui partid gata sa se asocieze la murdariile pe care le condamna acum citeva luni”,a declarat Daniel Chirica, fost membru in Consiliul Municipal al Tineretului Umanist. De cealalta parte, liderii PUR sustin ca plecarea grupului celor cinci nu este o mare pierdere. (Monica Bratu, Mihai Popa)

Au disparut “permanenta aroganta” si “atitudinea de stapin”?

Cu un an in urma aprareau tensiuni intre PSD si PUR, care aveau sa duca al ruperea aliantei dintre cele doua partide, din 30 august 2003.

Dan Voiculescu:

“Partidul Umanist are trei motive principale pentru care a rupt alianta cu PSD:

- Nu si-au respectat obligatiile asumate prin semnaturile date.

- Permanenta aroganta de care au dat dovada (...). Acea atitudine de stapin (...) pe care nu o puteam tolera. Si care ne-a lovit in demnitate, nu in interese.

- Incercarea repetata de inabusire a identitatii noastre doctrinare. (..) Transmiterea in teritoriu a fel de fel de “sopirle” de genul “lasati, ca oricum PUR va fuziona cu PSD, lasati, ca oricum sint ai nostri”.

Monica Bratu

Mihai Popa