Ca urmare a anuntului facut in urma cu doua zile de FSB, prin care se promite fabuloasa suma de 10 milioane de dolari oricarei persoane care va oferi informatii ce pot ajuta la prinderea liderilor separatistilor ceceni Samil Basaev si Aslan Mashadov, o grupare care se autodefineste ca fiind “centrul antiterorist al Republicii Cecene” fagaduieste, la randul ei, 20 milioane de dolari

oricui ajuta la prinderea presedintelui Putin.

Comunicatul, care se adreseaza atat indivizilor, cat si organizatiilor, a aparut ieri pe un site de Internet. Sefului statului rus ii este atribuit calificativul de “criminal de razboi”.

Se crede ca in spatele acestei grupari, care il acuza pe Vladimir Putin ca a lansat un razboi impotriva Ceceniei, tot el fiind responsabil, in viziunea lor, si de luarea de ostatici de la scoala din Beslan, sunt tot teroristii condusi de Mashadov.

Putin este cel care a organizat atentatul sangeros din Osetia de Nord si tot el este cel care nu lasa populatia cecena sa se elibereze de sub jugul asupritor al stapanirii straine, se spune in comunicatul postat pe Internet de rebelii ceceni.