Aproape 13 milioane de utilizatori de telefonie mobila si fixa

de     EurActiv.ro
Vineri, 10 septembrie 2004, 0:00


Ca urmare a liberalizarii, se estimeaza ca valoarea pietei de comunicatii va depasi 2,9 miliarde euro in 2004.Ministrul Comunicatiilor a anuntat ca cifra de afaceri a operatorilor de telefonie mobila a depasit 38 de mii miliarde lei in 2003, in crestere cu 10,7 mii miliarde fata de anul 2002.

"Pentru a permite operatorilor sa fie prezenti si sa acopere un segment cat mai mare de piata am aplicat principiul neutralitatii tehnologice, astfel ca orice tehnologie e binevenita pe piata daca exista cerere. Romanii sunt exigenti si cer o calitate tot mai mare a serviciilor de comunicatii pe care le utilizeaza.

Si ma refer aici la cei peste 12,9 milioane de utilizatori de telefonie mobila si fixa", a declarat pe 8 septembrie 2004 Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Adriana Ticau, in deschiderea conferintei internationale "450 MHz Digitalisation".

De asemenea, Adriana Ticau a subliniat importanta introducerii serviciilor de comunicatii electronice in zonele unde acestea nu sunt prezente, in special in comunitatile rurale. "Am dezvoltat impreuna cu Banca Mondiala un proiect care se va derula in urmatorii 4 ani.

Astfel, in zone rurale, vor fi create aproximativ 400 telecentre care urmeaza sa fie conectate prin retele de tip broadband cu primariile, scolile, institutiile culturale si bibliotecile din acele comunitati. Anul acesta, va demara prima etapa care presupune crearea de retele ale comunitatilor locale interconectate in 30 de comune si sate." a continuat ministrul.

Conferinta, aflata la cea de a doua editie, se desfasoara pe parcursul a doua zile si abordeaza teme precum avantajele utilizarii tehnologiei CDMA, evolutia pietei in domeniu, precum si noi oportunitati de dezvoltare a comunicatiilor electronice.

Sursa: MCTI


31 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică