Zorit sa ajunga la conferinta de presa, la care intarziase, liderul liberalilor, Theodor Stolojan, s-a accidentat. S-a intamplat ieri, pe 10 septembrie, taman in sediul World Trade Center din Iasi. Urmarit de ghinion, politicianul a apasat in lift butonul M2 in loc de M1.

Daca la primul mezanin era o usa care leaga tronsonul hotelului Europa de birouri si sali de conferinte, la cel de-al doilea este un perete dublu de sticla. Dupa ce a coborat cu liftul de la etajul IV la al doilea mezanin, liderul de dreapta, Stolojan, a virat brusc spre stanga. Holul era scufundat in bezna, cu exceptia birourilor departajate de zidul de sticla.

Geamul gros a fost practic de nevazut, asa ca Theodor Stolojan, in fruntea suitei, a spart cu capul primul rand de geam, julindu-si serios fruntea si nasul. Plin de sange, politicianul s-a retras in camera de hotel, la 401, pentru a fi consultat de un medic si bandajat.

Nu a mai aparut la conferinta de presa pentru a-si prezenta concluziile dupa turul prin "judetele Europei", dupa cum a afirmat Relu Fenechiu, liberal local care s-a straduit in van sa suplineasca lipsa liderului. "Nu putea sa apara asa, plin de sange", i-a motivat absenta Relu Fenechiu. "A fost un accident stupid, o intamplare idioata. Un geam nemarcat. Chiar si seful WTC (n.r.

- Gheorghe Ionescu) a patit-o. Eram cu el cand a patit-o si a lasat geamul asa. Suntem greu marcati de lipsa presedintelui", a pus umarul si avocatul Mihail Vlasov. Inregistrarile sau emisiunile in direct la posturile de televiziune au fost contramandate. "Este taiat la frunte si pe nas. Este neplacut pentru imaginea domniei sale, dar poate merge la radio", a completat Relu Fenechiu.

In timp ce o camerista stergea mocheta patata cu sange, liberalii au hotarat contramandarea turneului de sambata si duminica in judetele "europene" Suceava si Botosani. Pe holul WTC, liberalii glumeau pe seama faptului ca liderul lor este implicat intr-un razboi electoral, iar taieturile de pe fata il... innobileaza.

Gabriela DOBOS - Adevarul, 11 august 2004