Asa explica liderul PUR Prahova trecerea la PNL-PD

A doua zi dupa congresul de unificare cu PSD, PUR a pierdut cea mai importanta organizatie a partidului si, totodata, conducerea puterii locale din Prahova. Trei sferturi din filiala PUR Prahova, in frunte cu presedintele organizatiei, Florin Anghel (presedintele Consiliului Judetean), si-a dat demisia din partid si a trecut la PNL.

Si in alte locuri din tara unde exista colaborari locale PUR-Alianta PNL-PD, se pune problema unor demisii in bloc. La Bacau, Alianta asteapta demisia primarului Romeo Stavarache.

Mai multi alesi locali ai PUR care au parasit partidul in semn de protest fata de alipirea la PSD au venit ieri intr-o conferinta de presa a Aliantei PNL-PD pentru a-si sustine nemultumirile. “Nu putem accepta sa tradam increderea pe care oamenii ne-au acordat-o, prin vot, la alegerile locale.

Nu putem accepta ca ideile si programele noastre, pentru care am fost votati, sa fie compromise prin aceasta mezalianta cu PSD. Dupa ce critici vehement modul de gindire si actiune al unui partid precum PSD, nu poti sa vii senin la citeva luni dupa aceea si sa vrei sa te aliezi chiar cu acel partid”, a afirmat, in numele tuturor contestatarilor, fostul presedinte al PUR, Florin Anghel.

El ocupa o functie importanta in administratia locala din Prahova, fiind presedintele Consiliului Judetean.

“Avem presedintia Consiliului Judetean, patru consilieri judeteni, patru primari de orase, noua primari de comune si multi viceprimari si consilieri locali in orasele si comunele judetului Prahova”, a anuntat Florin Anghel, adaugind ca aproape toti alesii locali ai PUR au trecut la PNL.

“Am cistigat la locale scorul de 10,37% intr-o competitie cu mesaje anticoruptie, antipartid-unic. Era clar ca aceasta organizatie nu putea sa accepte alianta pre si post electorala cu PSD. Nu puteam insela 36.000 de oameni care ne-au dat voturile”, a mai spus Florin Anghel.

Stavarache, asteptat in Alianta

“Imi este prieten foarte bun. Ar fi trebuit sa fie primul care sa faca acest pas. El este exponentul luptei anti-baroni PSD. Nu stiu ce va face, probabil ca ceva se va intimpla in urmatoarele zile”, a spus, despre Romeo Stavarache, fostul sau coleg de partid Florin Anghel.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvint al PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a precizat ca Stavarache este in prezent supus unor presiuni inimaginabile din partea PUR si PSD. “El trebuie sa se linisteasca mai intii ca sa ia o decizie. Vom vedea care va fi aceea”, a adaugat Tariceanu.

Si purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, sustine ca partidul sau se afla in “discutii avansate” cu Romeo Stavarache. “Stim ca domnul Stavarache este hotarit sa plece din PUR. In urmatoarele zile ne va da raspuns daca devine independent sau merge cu PNL”, a declarat Nicolaescu.

Deocamdata, intr-o declaratie publica, Romeo Stavarache se rezuma la a spune ca filiala sa din Bacau nu merge in alianta cu PSD, intentionind ca la alegerile parlamentare sa aiba candidati independenti.